Select Page

Vir: Započinju devetnice u susret svetom Juri i 150. obljetnici osnutka župe

Vir: Započinju devetnice u susret svetom Juri i 150. obljetnici osnutka župe

Župa sv. Jure u Viru u petak 23. travnja slavi 150. obljetnicu osnutka župe. Za ovaj veliki događaj, župa će se pripremati duhovno, kroz devetnicu. Devetnica započinje u srijedu 14. travnja u 18 sati i nudi zanimljive teme kroz homilije svetih misa.

Tako će u srijedu 14. travnja sveto misno slavlje predmoliti nekadašnji virski župnik don Ilija Drmić, sada župnik u Rašeljkama. Tema homilije prve večeri devetnice je „Zlo grijeha“.

četvrtak 15. travnja svetu misu u 18 sati će predmoliti don Jakov Kajinić, duhovnik u sjemeništu u Travniku. Propovijedat će na temu „Molitva – živi susret s Bogom“. Tu večer bit će upriličeno i euharistijsko klanjanje pred Presvetim.

petak 16. travnja don Jakov Kajinić će propovijedati na temu: „Kako živjeti vjeru u svakodnevnici, okruženju u kojem živimo?“

Čevrti dan devetnice, u subotu 17. travnja sveto misno slavlje će predmoliti don Jakov Kajinić, a govorit će na temu „Važnost obraćenja i rast u vjeri“.

Nedjeljna devetnica, 18. travnja bit će služena tijekom jutra. Svete mise će biti služene u 9 i 11 sati, a na temu „Mir s vama! Ne bojte se!“ govorit će mjesni župnik don Marin Krešić.

Devetnica se nastavlja u ponedjeljak, 19. travnja u 18 sati, a don Jakov Kajinić će propovijedati na temu „Obitelj kao mala crkva (važnost obitelji i kriza obitelji)“.

Sedmi dan devetnice, u utorak 20. travnja na temu „Uloga roditelja, djece i starih u obitelji“ govori don Jakov Kajinić.

U srijedu 21. travnja u 18 sati sveto misno slavlje predvodit će mostarsko – duvanjski biskup u miru, monsinjor Ratko Perić. Nakon svete mise u župnoj crkvi bit će predstavljene dvije monografije koje su urađene povodom 150. obljetnice osnutka župe svetog Jure u Viru. Prvu monografiju napisao je fra Robert Jolić, a ona govori o povijesti župe Vir od njezina osnutka do danas. Drugu monografiju je napisao nekadašnji virski župnik, don Ilija Drmić. Naziv monografije je „Ljetopis – pisan srcem. Župa Vir 50 godina u crkvenom i društvenom mediju“.

Zadnji dan devetnice, uočnicu blagadana svetoga Jure, u četvrtak 22. travnja sveto misno slavlje u 18 sati predmolit će mostarsko – duvanjski biskup monsinjor Petar Palić. Pod ovim svetim misnim slavljem obavit će se i posveta Crkve.

Na sam dan blagdana svetoga Jure, u petak 23. travnja, središnje misno slavlje u župnoj crkvi svetoga Jure u 10 sati predmolit će mostarsko – duvanjski biskup monsinjor Petar Palić.

„Kao župna zajednica ponosni smo na 150. godina postojanja župe, na vjernosti Bogu, na štovanju sv. Jure, na sakramentalni život, na duhovna svećenička i redovnička zvanja“, istaknuto je iz župe svetog Jure u Viru.

Radioposusje.ba (FOTO: Župa Vir)

OGLASI

Loading