Select Page

VLADA ŽZH: Milijun KM za škole u Rakitnu, Širokom, Grudama i Ljubuškom

VLADA ŽZH: Milijun KM za škole u Rakitnu, Širokom, Grudama i Ljubuškom

Potpisivanjem okvirnog Memoranduma o razumijevanju između UNDP-a i Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koje je danas upriličeno u prostorijama Vlade ŽZH-a, započeta je uspješna suradnja između Vlade ŽZH i UNDP-a BiH kroz izradu i provedbu strategije razvoja Županije, te se nastavila izradom energetskog pregleda zgrada javnih ustanova.

Zaključen ugovor

Današnjom prigodom je zaključen ugovor za novi projekt energetske učinkovitosti za 4 osnovne škole u općinama Županije Zapadnohercegovačke. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 milijun KM, a glavni cilj projekta je provedba mjera energetske učinkovitosti kroz zamjenu ili obnovu postojeće infrastrukture, a sve u cilju postizanja koristi za životnu sredinu i ostvarivanja financijskih ušteda.

Današnji sastanak ujedno predstavlja i oproštajni posjet rezidentnog koordinatora UN-a/rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH, g. Afanasieva, Županiji Zapadnohercegovačkoj i Vladi ŽZH te će na taj način uspješna suradnja između ovih institucija biti opečaćena svečanim potpisivanjem Ugovora o sufinanciranju projekta energetske učinkovitosti za 4 škole u Županiji Zapadnohercegovačkoj između UNDP-a i Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Ugovor je ispred UNDP-a u BiH potpisao i Yuri Afanasiev, a ispred Vlade ŽZH, predsjednik Vlade Zdenko Ćosić.

4 objekta u projektu energetske učinkovitosti

Vezano za današnji sastanak predsjednika Vlade ŽZH, g. Zdenka Ćosića, i rezidentnog predstavnika UNDP-a u BiH, g. Yuria Afanasieva, na kojem je, između ostalog, upriličeno formalno potpisivanje Ugovora o sufinanciranju u projektu energetske učinkovitosti za 4 objekta škola u 4 općine u Županiji Zapadnohercegovačkoj, dostavljamo informaciju o kojim objektima je riječ.

To su:

– OŠ “Prva osnovna škola Široki Brijeg”, Široki Brijeg

– OŠ “Rakitno”, Posušje

– OŠ “Ruđer Bošković”, Grude

– OŠ “Ivana Brlić Mažuranić”, Ljubuški.

abcportal.info

OGLASI

Loading