Select Page

W123 je najveća Mercedesova “greška” svih vremena

W123 je najveća Mercedesova “greška” svih vremena

Mercedes-Benz w123 jedan je od najizdržljivijih i najboljih modela automobila ikad napravljenih. “Nepoderivi” automobili koji su nerijetko prelazili i preko 1 milijun kilometara, vlasnici su imali samo riječi hvale, održavanje je bilo jeftino, jer ga skoro i nije bilo, osim redovnih izmjena. Upravo je to bio problem ove linije.

Mercedes je 80-ih godina upao u financijske probleme zbog premale prodaje rezervnih dijelova za W123. Naime, automobil je bio toliko izdržljiv da se dijelovi gotovo nikako nisu prodavali. Inače ovaj automobil je u prosjeku napravio 800.000KM do pojave prvog većeg kvara i tako spada u red najizdržljivijih automobila uopće.

Nešto o W123 –

Dijete 70ih i kult 80ih. Prema mnogima najbolji i najprepoznatljiviji model Mercedes-a. Ovaj model je posljednji koji je izašao iz Mercedesove proizvodnje, a napravljen je po standardu, inžinjeri nisu štedili na njemu. Zasnovan je na W116 S klasi. Njegov retro-futuristički dizajn je ostavio ogroman trag u pogledu na Mercedesove automobile. Ukoliko nekoga pitate da vam nacrta mercedes, velika je šansa da će vam nacrtati popularnu 123-cu. Prepoznata je po nevjerovatnoj izdržljivosti i sigurnosti. U početku su motorna pakiranja bila ista kao kod minike, međutim 1980. godine se dogodila promjena. Dizelski 220 model i benzinski 250 su izbačeni iz proizvodnje, dok su svi ostali motori pojačani. W123 je postavio rekord od nevjerovatna 3 milijuna prodanih jedinica. Također je kroz ovu seriju Mercedes predstavio Estate ili “karavan” seriju svojih automobila. W123 je prepoznat kao jedan od najpoznatijih taxi automobila.

Svijet automobila

OGLASI

Loading