Select Page

WHF FEST: Posušanki Ivani Bešlić nagrada publike za najbolji film

WHF FEST: Posušanki Ivani Bešlić nagrada publike za najbolji film

Koncertom Nene Belana završio 12. WHF u Širokom BrijeguU Širokom brijegu završen je 12. West Herzegowina Fest. Kroz trodnevni program gledatelji iz Hercegovine i cijele regije mogli su uživati u vrhunskoj zabavi i provodu na jednom od najboljih festivala amaterskog stvaralaštva u regiji.

Po okončanju programa u konkurenciji uslijedila je dodjela nagrada za najbolje na dvanaestom izdanju ovog festivala. Što se tiče nas najzanimljivija je vijest da je film “Lice” naše Posušanke Ivane Bešlić osvojio nagradu publike.

Književni žiri u sastavu Milo Jukić, Emir Imamović Pirke i Berislav Jurič za najboljom ocijenili su priču ”Smokva” autora Elisa Bektaša. Drugo mjesto pripalo je Lamiji Begović iz Sarajeva s pričom ”Bombona od kafe”, dok se trećim mjestom okitio i autor priče iz Sinja, Nikša Poljak. Fond za kratku priču iznosio je 1000 KM. Polovica je pripala pobjedniku (500), dok su drugo i treće mjesto podijelili ostatak (300+200).

Koncertom Nene Belana završio 12. WHF u Širokom Brijegu

Film ”Uskrs” Šimuna Šituma iz Splita odnio je pobjedu u filmskom programu u konkurenciji. Drugo mjesto pripalo je filmu ”Imate minutu, izvolite!” autora Ivana Lovrića iz Zagreba, dok je treće mjesto osvojio film ”Footprints” Zagrepčanina Josipa Galića. O najboljim filmovima odlučivao je žiri u sastavu Sergej Trifunović, Đelo Hadžiselimović i Tomislav Ćavar.

Zanimljivo, posljednja tri benda koja su posljednjeg dana nastupala u glazbenom konkurenciji proglašeni su najboljima na ovogodišnjem WHF-u. Pobjednik ovogodišnjeg izdanja je bend Repassage iz Splita, Zadrani iz Epiloga osvojili su drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Grasshoopers iz Koto Varoši. Tako je odlučio žiri u sastavu Atilla Aksoj, Orhan Maslo i Ivan Galić Ivećko.

Koncertom Nene Belana završio 12. WHF u Širokom Brijegu

Inače, na ovogodišnjem festivalu predstavilo se osam bendova u konkurenciji, prikazano je dvadeset sedam kratkih filmova i u Fanzinu predstavljeno trideset pet kratkih priča. Pored programa u konkurenciji, festival su obilježili nastupi bendova Pešes, Zoster, Postolar Triper, Projekt Jogi Pop, T.B.F. i na koncu Neno Belan & Fiumens.

Ivan KRALJEVIĆ / FOTO Ivan RAMIĆ

 

OGLASI

Loading