Select Page

Za novo krilo škole i dvoranu općina Posušje dobila 115 tisuća eura!

Za novo krilo škole i dvoranu općina Posušje dobila 115 tisuća eura!

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 27. srpnja 2023. donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje obrazovnih, znanstvenih, kulturnih, zdravstvenih, poljoprivrednih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu u iznosu od pet milijuna eura.

Prema spomenutoj Odluci Vlada je preko Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske financijski podržala projekt „Unaprjeđenje lokalne obrazovne infrastrukture dogradnjom škole i izgradnjom športske dvorane“ u općini Posušje s iznosom od 115 tisuća eura.

– Izgradnjom dijela objekta nove škole i odvijanjem nastavnog procesa u ovoj školskoj godini javlja se potreba za dodatnim školskim prostorijama, odnosno proširenjem objekta škole ali i izgradnje športske dvorane koju nemamo. Ovaj obrazovno-infrastrukturni projekt je zbilja važna strateška smjernica koju namjeravamo realizirati, izjavio je načelnik općine Posušje Ante Begić.

Realizacijom projekta stječu se uvjeti za unaprijeđeno odvijanje nastavnog procesa za osnovnoškolce u jednoj smjeni u dodatnim prostorijama škole, ali i za rekreacijske i športske aktivnosti u dvorani.

– Teško da ijedna općina u BiH može sama iznijeti izgradnju većeg infrastrukturnog projekta jer se radi o velikim iznosima, ali uz ovakvu potporu od strane Vlade RH i Središnjeg državnog ureda, na čelu sa Zvonkom Milasom i njegovim pomoćnicima, kao i pomoći s viših razina vlasti u BiH, onda se i oni projekti koji se čine gotovo nemogućim – ostvare, zaključio je načelnik Begić.

Potrebne aktivnosti se odnose na pripremne i zemljane radove, betonske radove, hidroizolaciju, zidarske radove ali krovopokrivačke radove škole i dvorane. Navedena realizacija projektnih aktivnosti će uvelike doprinijeti kvalitetnijem izvođenju nastavnog procesa i rekreacijskih i športskih aktivnosti kao važnog stupa u obrazovnom odrastanju i odgoju posuške djece kojih se ove godine upisalo u prve razrede više nego prošle godine.

OGLASI

Loading