Select Page

Za studente Hrvate izvan RH osigurano 500 stipendija

Za studente Hrvate izvan RH osigurano 500 stipendija

Kako je objavljeno na web stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci, a mjesečno iznose 700 kuna. Rok za prijave otvoren je do 29. siječnja 2018. godine.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti-pripadnici hrvatskog naroda izvan Hrvatske upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u Hrvatskoj i BiH, konkretno Hrvati u BiH s prebivalištem u toj državi, pripadnici hrvatske manjine u Austriji, Bugarskoj, Crnoj Gori, Češkoj, Italiji, Kosovu, Makedoniji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji, te pripadnici hrvatskog iseljeništva, rođeni i s prebivalištem u inozemstvu.

Stipendije se dodjeljuju temeljem bodovanja općeg uspjeha studenta za školovanja, odnosno studiranja te njegovog socijalno-materijalnog statusa.

Ove godine je po prvi put uvedena i prijava na natječaj elektroničkim putem. Prijava za stipendiju obavezno se podnosi u elektroničkom i papirnatom obliku, prenosi Dnevnik.ba.

Nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava, dostupnog putem poveznice: VIDEO potrebno ga je ispisati i vlastoručno potpisati te zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku, dostaviti preporučeno poštom na adresu: Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Trg hrvatskih velikana 6, 10000 Zagreb., napominje Ured.

Dodatne informacije vezane uz podnošenje prijave mogu se dobiti radnim danom u vremenu od 10 do 15 sati na brojeve telefona: +3851/6444-657, +3851/6444-692 ili putem elektroničke poruke na adresi: stipendije@hrvatiizvanrh.hr.

Dnevnik.ba

OGLASI

Loading