Select Page

Zabranjen promet za sva vozila na regionalnom putu Mihalji – Blidinje

Zabranjen promet za sva vozila na regionalnom putu Mihalji – Blidinje

Stanje na cestama 04. 01. 2019. u 08 : 05 sati

Zbog ugaženog snijega i zaleđenog kolnika usporeno se vozi na većini puteva u našoj zemlji. Izuzetak su putevi na jugu gdje se vozi po suho cesti, ali ovdje upozoravamo na povremeno jače udare vjetra.

Na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište od jutros je na snazi zabrana kretanja za teretna vozila. Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (na području Karaule) policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju postavljene lance. Znatno je otežan promet na putu Sarajevo-Rogatica, na širem području Romanije.

I na ostalim dionicama u višim predjelima na cestama ima ugaženog snijega i leda, zbog čega teretna vozila na ovim dionicama trebaju koristiti lance. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snježnih padalina i jakog vjetra zabranjen je promet za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

OGLASI

Loading