Select Page

Zabranjeni posjeti bolnicama u HNŽ-u

Zabranjeni posjeti bolnicama u HNŽ-u
Zbog koronavirusa u Hercegovačko-neretvanskoj županiji su zabranjeni posjeti svim bolnicama te se preporučuje odgađanje javnih skupova.

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprječavanja i ranog otkrivanja eventualnog slučaja bolesti izazvane novim koronavirusom, u skladu sa Naredbom kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, donio je Naredbu kojom se zabranjuju posjete u bolnicama, kao i u ustanovama socijalne zaštite koje zbrinjavaju djecu, mlade i stare osobe na području HNŽ.

Također, preporučuje se da se ne održavaju javni skupovi.

Osobama starije životne dobi preporučuje se izbjegavanje bespotrebnog kretanja, korištenje javnog prijevoza, te da preskoče rutinske kontrole i odlaske u ordinacije kod obiteljskog doktora i u bolnice, ukoliko im nije prijeko potrebna zdravstvena zaštita. Ukoliko je osobi te dobi potreban recept ili liječnički savjet, preporučuje se najprije kontaktirati liječnika telefonski.

Zdravstvenim ustanovama na području HNŽ-a naređeno je da obustave redovne specijalističko-konzultativne preglede, a neophodni specijalističko-konzultativni pregledi bit će obavljani po procjeni specijaliste, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ.

OGLASI

Loading