Select Page

Zagreb spreman za rukometnu feštu: Može li Vujovićeva ekipa srušiti moćni PSG?

Zagreb spreman za rukometnu feštu: Može li Vujovićeva ekipa srušiti moćni PSG?

 

Otkad je u vrhu najboljih europskih klubova u posljednjih 20-ak godina, hrvatski prvak PPD Zagreb nikada nije igrao veću, a istodobno zapravo nevažnu utakmicu u Ligi prvaka.

U srijedu je u 18.45 u zagrebačkoj Areni “na meniju” najjača svjetska momčad – Pariz s našim Igorom Vorijem u utakmici 11. kola najprestižnijeg europskog natjecanja. Pobijedili ili izgubili, zagrebaši ništa posebno neće postići niti zaraditi, a euforija je nikad veća.

Nakon što su naši reprezentativci u Poljskoj osvojili broncu, rukomet je u Hrvatskoj ponovno “u modi”, svih 15.000 ulaznica za ogled je rasprodano (donji prsten) i razgrabljeno (gornji pojas u dvorani). Dva dana uoči velike rukometne fešte iz kluba su ponosno poručili da ulaznica više nema, a takvo se što rijetko događalo.

Kapetan Zagreba Zlatko Horvat u klubu je dugi niz godina, u Zagrebu je ušao u rukometne vode, u njemu je stasao, klubu je ostao vjeran do današnjih dana, ali i on se teško može prisjetiti slične situacije.

– Možda prošle sezone, kad nam je u prvoj utakmici četvrtfinala dolazila Barcelona; tada je bilo podjednako napeto uoči utakmice (poraz kod kuće 23-25, nap. a.). Tada je vladala prava pomama, naravno, još je gore bilo u davno vrijeme u Ledenoj dvorani Doma sportova kad su se igrala velika polufinala i finala. Sjećam se i utakmice protiv Partizana, tada je bilo nemoguće dobiti ulaznicu (2005.) – usporedio je Horvat.

Ovom rukometnom “boomu” najviše je pridonio uspjeh u Poljskoj, smatra Horvat koji se još jednom prisjetio EP-a:

– Vjerojatno je to najviše zbog lijepe priče koja je ispisana u Poljskoj. Tamo smo prekinuli jedan mali negativni niz, ostvarili smo lijep rezultat i to se sada vraća i klubu. Naš je rukomet ponovno u nekom uzletu, svi osjećaju da se nešto lijepo događa.

Horvat odlično zna kakva će momčad u srijedu istrčati pred njega i njegove suigrače:

– Najbogatija momčad na svijetu, na svakoj poziciji imaju po dva, gotovo jednako kvalitetna igrača. Poduplani su na svakoj poziciji. Riječ je o momčadi koja je najveći kandidat za naslov prvaka ove godine.

Trener Veselin Vujović bio je unatoč tome u najavama pun optimizma. Uostalom, ista je momčad lani pala u zagrebačkoj Areni:

– Dobro se sjećam, tijesno smo ih pobijedili, bila je to gotovo potpuno ista momčad, ali nije bilo Nikole Karabatića. A to je čovjek koji sam može riješiti utakmicu. Sada su za njega jači i bit će nam puno teže.

Tada su nam u goste došli Vori, Gojun i Kopljar, sada dolazi samo Vori, sigurno je da će mu Zagreb pružiti zasluženu dobrodošlicu.

Na redu je, dakle, jedna velika utakmica, no njome se sezona ne završava. Za Horvata je to samo jedna od postaja:

– Imamo nakon toga i Celje, koje moramo pobijediti na našem terenu, najvažnije je potvrditi plasman u osminu finala Lige prvaka. Želja nam je nakon toga proći i tu ‘instancu’, plasirati se u četvrtfinale. Zašto ne, sanjamo napraviti čudo i plasirati se na Final Four, no o tome ćemo kad za to dođe vrijeme. Uza sve to, obaveza nam je plasirati se na Final Four SEHA lige, puno je posla pred nama, ali sada je vrijeme samo za Pariz.

sportske.jutarnji.hr

OGLASI

Loading