Select Page

Zanimljivi Posušani: Ivan Iko Petric bilježi sve o „vatrenima“

Zanimljivi Posušani: Ivan Iko Petric bilježi sve o „vatrenima“

Posušje je kraj s velikim brojem zanimljivih događaja i ljudi. Među njima je i Ivan Iko Petric koji dugo živi u Beču.

Tu je sada, a već dugo, od SP 98 , piše pjesme i zapise o svakoj utakmici vatrenih. Tako je i sada napisao svoje pjesme o Hrvatskoj na Euro 2016. Zapisi su neobični i vjerno oslikavaju događanja na travnjaku. Spominje sve nogometaše, selektora pa i navijače. Dok smo nekoliko sati čitali i razgovarali o tom zanimljivom Hercegovcu koji pjeva i svira, govori nekoliko jezika, pročitali smo i dio zapisa s utakmice protiv Španjolske.

Želi u Posušju objaviti knjigu o sportskim zapisima

Ivan Iko je zapisao: Ljudi moi, poslušajte i vist ovu – Hrvatska smlatila Španjolce u Bordeauxu. Već je uz crno vino spremio podlogu za zapise s utakmice u Lensu protiv neugodnih Portugalaca koji su „poslali“ Hrvate u svoju Lijepu našu.. Za njega je stadion-igropolj, izbac je aut, kutić-korner, kaznopolj-kazneni prostor i drugi nazivi “po Iki”. Kao i svi drugi, potvrdio je – vjerujem u naše vatrene bez obzira na poraz i – eto, nove pjesme i zapisa.

Inače, Iko je iz posuških Vinjana a od 1973. godine čita Večernjak i zapisuje u svoje papire sve zanimljive događaje. Želi se predstaviti u svom Posušju s pjesmama na CD-u ali i objaviti knjigu o neobičnim sportskim zapisima. Prisjeća se i prvih dana osnivanja NK Zidar, a sada HŠK Posušje.

Posušje.net/Pero Crnogorac

OGLASI

Loading