Select Page

Zavirite u kreativni svijet osamnaestogodišnjeg Posušanina

Zavirite u kreativni svijet osamnaestogodišnjeg Posušanina

Bliži se proljeće i sve asocira na šarenilo i cvijeće, idealno vrijeme da iznenadite nekog lijepim aranžmanom, bez ikakve posebne prigode. A znamo tko vam u tome može i pomoći.

Nije neobično da se mnogi bave aranžiranjem cvijeća, ali nešto drugačije i znatno upečatljivije, tim više što je riječ o tinejdžeru, nudi upravo on. Mladi kreativac David Dumančić, osamnaestogodišnji Posušanin, učenik je četvrtog razreda srednje škole, koji se ručnim radovima i aranžiranjem cvijeća za sve prigode, bavi od svoje četrnaeste godine.

Njegova hrabrost da kao netko jako mlad i perspektivan pokrene vlastiti biznis, može biti primjer mnogima. Ljubav prema cvijeću, još u osnovnoj školi, odvela ga je u neki novi kreativniji svijet. Već sada je David uspješan i njegov hobi pretvorio se u posao.

“Najprije sam počeo izrađivati adventske vijence i ukrase za Božić. Odmalena sam volio izrađivati razne stvari od različitih predmeta i uvijek mi je to bio hobi uz školu i taekwondo koji treniram. Odmor od svega sam pronalazio baš u tome“, rekao je David u razgovoru za Bljesak.info.

Na samom početku pokretanja biznisa, što nije nimalo lako, pogotovo u godinama u kojim je David započeo svoj rad, najveća podrška su mu bili obitelj i prijatelji, a onda su i svi drugi prepoznali njegovu kreativnost.

“Zahvalan sam što na ovakav način, radeći ono što volim, mogu usrećiti druge. Sve je išlo nekako spontano i korak po korak, pa sam tako od cvijeća i balona počeo izrađivati razne aranžmane, bukete, flowerboxove…”  Najtraženiji su buketi ili kombinacija cvijeća i slatkiša za različite prigode, npr. Valentinovo, Majčin dan, Dan žena, a za vrijeme adventa prednost ipak daje adventskim vijencima, koji, kako kaže, za njega imaju posebnu važnost i značenje.

Osim navedenih ručnih radova, David je započeo i s uređenjem i raznim dekoracijama za vjenčanja. “Ljudi većinom vide slike mojih radova i onda mi pošalju i opišu što žele, a isto tako ima i onih koji žele da ih iznenadim time kako će izgledati naručeni buket i slično”, govori nam David.

“Svakom svom radu se posvetim maksimalno i u svaki od njih je uloženo mnogo truda, ljubavi i strpljenja, što se, nadam se, i osjeti kada dođe do osobe kojoj je namijenjeno”, ističe mladi Posušanin. Na pitanje što bi preporučio mladim ljudima koji imaju ideje da pokrenu vlastiti biznis, ali nemaju dovoljno hrabrosti, David odgovara:

“Svim mladim ljudima koji imaju ideju koju žele ostvariti želim poručiti da se odvaže i skupe hrabrosti. Naravno da nije lako, da se ništa ne događa odjednom i da postoji mnogo prepreka, a najteže je početi. Vjerujte u sebe i svoje sposobnosti, utječite na ovaj današnji svijet najbolje što je moguće, donesite u njega svoje ideje, maštajte o lijepim stvarima i pretočite to u stvarnost.” –

Bljesak. Info

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading