Select Page

ZAVRŠEN BRANITELJSKI PROSVJED U SAVSKOJ: Točno u podne objasnit će zašto odlaze

ZAVRŠEN BRANITELJSKI PROSVJED U SAVSKOJ: Točno u podne objasnit će zašto odlaze

U podne je u šatoru zakazana konferencija za medije na kojoj će branitelji objasniti razloge za prestanak prosvjeda.

Iz Udruge napominju kako iako prosvjed službeno danas završava, demontaža šatora trajati će nekoliko dana.

Pretpostavlja se da će se šatoru u kojem su prosvjednici boravili posljednjih 555 dana nakon demontaže čuvati na nekom posebnom mjestu.

Branitelji koji su 20. listopada 2014. podigli šator ispred ministarstva te tražili smjenu ministra Predraga Matića, svoj su prvotni naum ostvarili, a dolaskom novog ministra, Tomislava Medveda koji je najavio zaokret prema braniteljskoj populaciji jer smatra da je godinama bila ponižavana, branitelji više nemaju zbog čega prosvjedovati.

Podsjećamo, u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida (HRVI) Domovinskog rata i uz potporu drugih braniteljskih udruga pred zgradom Ministarstva branitelja 20. listopada 2014. počeo je prosvjed koji je trebao, po najavama organizatora, trajati dok ne budu smijenjeni ministar branitelja Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ i pomoćnik Bojan Glavašević.

‘Razloga za njihovu smjenu je 500 tisuća. U zadnje tri godine Ministarstvo branitelja na čelu s ministrom Matićem, zamjenicom Nađ i pomoćnikom Glavaševićem nije ništa napravilo za braniteljsku populaciju, stradalnike Domovinskog rata i članove njihovih obitelji’, govorio je tada predsjednik Udruge stopostotnih HRVI-a Đuro Glogoški.
Optužio je ministarstvo da ne poduzima ništa kako bi pomoglo braniteljima, te ustvrdio da svakodnevno branitelji koji rade dobivaju otkaze, gazi se po njihovim grobovima, pljuje po stradalnicima Domovinskog rata, a vlast veliča one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku.

Time se priprema teren kako bi agresori ostvarili prava, ustvrdio je Glogoški te Ministarstvo branitelja prozvao ‘Ministarstvom partizana, četnika, ustaša i žandarmerije’.

dnevnik.hr

OGLASI

Loading