Select Page

Završen tečaj zimskih tehnika spašavanja na Blidinju

Završen tečaj zimskih tehnika spašavanja na Blidinju

Proteklih tjedan dana na Blidinju se održavao zimski tečaj GSS-a, na kojem je sudjelovala i jedna članica naše stanice. Nakon ljetnog tečaja koji je održan u 11. mjesecu u Srebreniku, GSSuBiH je organizirao obuku mladih spašavatelja u zimskim tehnikama spašavanja. 11 instruktora i instruktorskih kandidata od kojih su 2 iz Hrvatskog GSS-a,održali su uspješnu 7-dnevnu obuku koja je završila danas na Blidinju.

Ljubazni domaćini skijalište na Blidinju ugostili su spasilačku ekipu koja je ovih dana uvježbavala i učila tehnike spašavanja u pravom zimskom ambijentu. Nije izostao ni obilan snijeg koji se od srijede pretvorio u pravo snježno nevrijeme sa preko 1m novonapadalog snijega i otežalo rad tečaja ali je usprkos tome ispoštovan program obuke u potpunosti.

Vježba vožnje spasilačkog čamca, spašavanje sa žičare, sistemi za podizanje i spuštanje unesrećenih po strmim zaleđenim padinama, orijentacija i topografija uz upotrebu kompasa i karte, uvod u digitalnu kartografiju sa praktičnom upotrebom gps-a, upravljanje rizicima, organizacija akcije potrage i spašavanja, praktična prva pomoć,potraga na lavini, traženje sa potražnim psima, sondiranje, lavinski primopredajnici, Recco, test za procjenu opasnosti od lavine,zbrinjavanje i transport unesrećenih, simulacije akcija spašavanja u terenu sa transportom unesrećenog primjenom Husky zaprege… samo su neke od tema sa kojima su se upoznavali i koje su praktično uvježbavali polaznici tečaja.- stoji na mrežnoj stranici gssubih.

Blidinje.NET/hgss.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading