Select Page

Završeno mapiranje puteva na širem području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana

Završeno mapiranje puteva na širem području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana

Turistička zajednica HNK/Ž objavljuje završetak radova na označavanju i mapiranju puteva na širem području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana, za potrebe rekreacijskog turizma, a prvenstveno brdskog biciklizma. U sklopu ovog projekta ukupno je označeno 340km šumskih i makadamskih puteva koji se mogu koristiti za brdski biciklizam ali i za ostale vidove rekreacije i turizma.

Svi putevi prikazani su na dvije mape koje pokrivaju područje od Mostara, preko Blidinja sve do Ramskog jezera, a pored brdsko-biciklističkih staza na mapama su prikazane i planinarske staze, kao i značajniji planinarski, turistički i historijski objekti. Izrađene mape biti će postavljene na velikim info panoima u Mostaru, Jablanici, Gorancima, Blidinju i na Ramskom jezeru, a biti će izrađene i džepne karte koje će se distribuirati putem turističkih info centara, biciklističkih klubova i turističkih objekata na ovom području.

Ovaj projekat inače predstavlja nastavak aktivnosti na unaprijeđenju infrastrukture za rekreativni i avanturistički turizam, obzirom da su u ranijem periodu provedene iste aktivnosti na planinama Velež i Prenj, čime je područje Hercegovačko – Neretvanskog kantona/županije postalo najrazvijenije u BiH po pitanju brdsko-biciklističke infrastrukture sa ukupno 900km mapiranih i označenih puteva i staza. Turistička zajednica HNK/Ž će u saradnji sa Brdsko-biciklističkim udruženjem MTBA iz Mostara, početkom proljeća organizovati i promotivnu biciklističku vožnju kako bi se i zvanično obilježio završetak ovog značajnog projekta.

Blidinje.NET

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading