Select Page

Završna prezentacija planskih dokumenata Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj“

Završna prezentacija planskih dokumenata Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj“

U utorak, 12. ožujka 2019. godine u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je završna prezentacija planskih dokumenata „Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ i „Marketing plana Županije Zapadnohercegovačke“ koju je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Nazavršnoj prezentaciji koja predstavlja završetak provedbe aktivnosti u okviru projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ sudjelovali su članovi Odbora za razvoj turizma Županije Zapadnohercegovačke, članovi Županijskog odbora za razvitak (ŽOR) za provedbu Strategije razvitka Županije Zapadnohercegovačke, te inspektori i predstavnici gradske i općinskih službi nadležnih za ovo područje u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije se uvodno obratio na početku završne prezentacije planskih dokumenata. Izrazio je veliko zadovoljstvo svim aktivnostima i radionicama koje su provedene u okviru navedenog projekta i zahvalio se svima koji su bili uključeni u ovaj proces te dali svoj doprinos kako bi krajnji cilj projekta, odnosno, Plan razvoja turizma Županije Zapadnohercegovačke bio što bolji i kvalitetniji.Zaključio je da su najvažniji koraci u razvoju turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj pokrenuti, odnosno planski dokumenti koji će danas biti predstavljeni kao i zakon u području turizma, te da je sada na svima nama da putem zajedničke suradnje i na temelju turističkih potencijala koje imamo stvorimo najbolje modele koji će privući što veći broj turista.

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je završna prezentacija planskih dokumenata koju je pripremio gospodin Ivo Kunst iz Instituta za turizam, koji je jedini znanstveni javni institut u Hrvatskoj specijaliziran za istraživanje i konzalting u turizmu. Svoje iskustvo temelji na znanstvenom radu, kontinuiranim istraživanjima i stalnom usavršavanju multidisciplinarnog radnog tima.

Naposljetku, važno je podsjetiti da je cilj projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ izrada Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Riječ je o strateškom dokumentu koji će uspostaviti bitne odrednice za odgovorno i učinkovito upravljanje turističkim razvojem Županije Zapadnohercegovačke u razdoblju od sljedećih deset godina. Nadalje, Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke je institucionalni nositelj projekta, a Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom REDAH, koordinator projektnih aktivnosti. Ova inicijativa je podržana od strane Švicarske Vlade, preko projekta MarketMakers, koji čini konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o.

OGLASI

Loading