Select Page

Zbog snijega i jakog vjetra zatvorena cesta Rakitno – Blidinje

Zbog snijega i jakog vjetra zatvorena cesta Rakitno – Blidinje

Zbog intenzivnih snježnih padalina i jakog vjetra koji stvara snježne nanose zatvoren je promet na regionalnoj cesti Rakitno – Blidinje.

Normalizirano je prometovanje teretnih vozila na magistralnoj cesti M-17 Konjic – Sarajevo na dionici Podorašac – Ivan-sedlo.

Teretna vozila s prikolicom i šleperi ne mogu prometovati na cestama na širem području Romanije.

Ugaženog snijega na kolniku ima na cestama: Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Gorica-Studenci i Stolac-Neum.

Na magistralnoj cesti M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save promet je obustavljen za sve kategorije vozila.

Zbog nešto nižih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona, a izdvajaju se ceste: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autocesti A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Za četvrtak ujutro (22. ožujka) od 5.00 sati, najavljen je početak sanacijskih radova na vijaduktu Briješće na magistralnoj cesti M-17 Rajlovac – Stup. Za vrijeme radova promet će biti obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u Ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta, objavili su iz Informativnog centra BIH BIHAMK-a.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading