Select Page

Zimske radosti: Snijeg ‘trpa’ na Blidinju i Kupresu

Zimske radosti: Snijeg ‘trpa’ na Blidinju i Kupresu

Ako ste željni prave zimske idile, uputite se na Blidinje ili na Kupres.

Na Kupresu je već rano ujutro bilo oko 30 cm snijega, a na Blidinju i više od pola metra, sudeći po fotografijama koje objavljuju domaći turisti koji su neradni dan iskoristili za boravak u prirodi.

Dok je iz Adria Ski na Kupresu objavljeno kako će skijalište krenuti s radom za dva dana, odnosno 8. siječnja, stazu na Blidinju su već zauzele brojne obitelji s djecom i drugi, koji uživaju u snježnima radostima.  Kolika gužva vlada oko restorana Staza i skijališta govori činjenica kako se za izlazak na glavnu cestu sa skijališta u automobilima čeka i po 15-20 minuta, javljaju čitatelji.

Zbog zimskih uvjeta vozačima se preporučuje oprezna i sporija vožnja. Iz Federalno hidrometeorološkog zavoda i za naredne dane je najavljen slabiji snijeg. 

U proteklih desetak sati na bh. planinama iznad 1200mnv, palo je novih 20-60 cm snijega. Obzirom da su na olimpijskim planinama, Bjelašnica, Igman i Jahorina već bili odlični uvjeti za skijanje, uz nove padaline koje su aktualne te one koje su najavljene od strane meteorologa, ovo bi moglo značiti idealan početak nove dekade, poručuju ljubitelji skijanja.

Bljesak. Info

OGLASI

Loading