Select Page

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA SE PRIPREMA ZA IPA III 2021-2027

ŽUPANIJA ZAPADNOHERCEGOVAČKA SE PRIPREMA ZA IPA III 2021-2027

Povodom početka procesa identifikacije potreba za Instrument predpristupne pomoći IPA III 2021-2027, u Širokom Brijegu je održan koordinacijski sastanak predstavnika svih tijela uprave u Županiji Zapadnohercegovačkoj kako bi se upoznali s IPA III programom te identificirali potrebe Županije zapadnohercegovačke koje bi se mogle uklopiti u zahtjeve programa IPA III.

Sastanak je organizirao Ured Vlade ŽZH za europske integracije, a na sastanku su sudjelovali imenovani članovi radnih skupina iz Županije Zapadnohercegovačke koje su uspostavljene Odlukom o sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku su prezentirane preporuke iz mišljenja europske komisije o zahtjevu za članstvo Bosne i Hercegovine u EU te se razgovaralo o načinu identificiranja potreba Županije Zapadnohercegovačke za IPA III.

Naime, IPA III je financijski instrument EU-a za pomoć zemljama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama u reformi njihovih političkih, ekonomskih i pravnih sustava, kako bi se što bolje pripremile za prava i obveze koje donosi članstvo u EU-u. Za provedbu instrumenta IPA III za razdoblje 2021-2027 predviđen je proračun u iznosu od oko 14,5 milijardi eura.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading