Select Page

Županijske igre: Široki i Ljubuški po 5 zlata, Grude 4, Posušje 3…

Županijske igre: Široki i Ljubuški po 5 zlata, Grude 4, Posušje 3…

U Zapadnohercegovačkoj županiji održane su 22. Županijske sportske igre, a među medijskim pokroviteljima događaja bio je portal Grude.com.

Na natjecanju u Malom nogometu kod osnovnih škola, na vanjskom igralištu Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama prvo mjesto osvojio je OŠ Kočerin, druga je bila Osnovna škola Ivana Mažuranića iz Posušja, a trećeplasirana je OŠ škola Marka Marulića iz Ljubuškog.

Kod srednjih škola, prvo mjesto osvojila je Srednja strukovna škola Široki Brijeg, druga je bila Gimnazija fra Grge Martića Posušje, a treće mjesto otišlo je u Srednju školu Antuna Branka Šimića u Grudama.

Natjecale su se i rukometašice i rukometaši. Kod osnovnih škola među rukometašima pobijedila je Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić Ljubuški, druga je bila Druga osnovna škola Široki Brijeg, a treća OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja.

Kod osnovnoškolki, slavila je Osnovna škola Ruđera Boškovića Grude, druga je bila Osnovna škola Marka Marulića Ljubuški, a treća OŠ Ivana Mažuranića iz Posušja.

Kod muškog dijela, među srednjoškolcima najbolja je bila Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški, druga je bila Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, te trećeplasirana Gimnazija fra Grge Martića Posušje.

Među srednjoškolkama, titulu je osvojila Srednja škola Antuna Branka Šimića Grude, druga je bila Gimnazija Ljubuški, a treća Gimnazija fra Grge Martića Posušje.

U košarci, prvo mjesto kod osnovnoškolaca osvojila je Prva osnovna škola Široki Brijega, druga je bila OŠ Ruđera Boškovića Grude, a treća Ivana Mažuranića iz Posušja.

Kod djevojaka, prvo mjesto osvojila je Osnovna škola Ivana Mažuranića Posušje, druga je bila Marka Marulića iz Ljubuškog, a trećeplasirana Prva osnovna škola Široki Brijeg.

U srednjoškolskom uzrastu, kod muških je najbolja bila Srednja strukovna škola Posušje, drugi su bili Ljubušaci iz Srednje strukovne škole također, a treće mjesto osvojila je Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg.

Kod djevojaka, prvo mjesto osvojila je Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški, druga je bila Gimnazija fra Grge Martića Posušje, a treća Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg.

Kod odbojkaša, među osnovnoškolcima slavila je OŠ Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci, druga je bila Prva osnovna škola Široki Brijeg, a treća OŠ Tina Ujevića Vitina. Kod odbojkašica, prva je bila Prva osnovna škola Široki Brijeg, druga fra Stipana Vrljića Sovići, a treća Marka Marulića Ljubuški.

Na natjecanju srednjih škola, kod odbojkaša prva je bila Gimnazija Ljubuški, druga Gimnazija fra Grge Martića Posušje, a treća Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg. Kod djevojaka, pobijedila je Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, druga je bila Gimnazija Ljubuški, a treća Gimnazija fra Grge Martića Posušje.

Održano je i najtecanje u šahu. Kod osnovnih škola, slavila je OŠ Tina Ujevića Vitina, druga je bila Prva osnovna škola Široki Brijeg, a treća fra Stipana Vrljića Sovići. Kod srednjih škola, pobijedila je Gimnazija fra Grge Martića Posušje, druga je bila Srednja strukovna škola Široki Brijeg, a treća Srednja škola Antun Branko Šimić iz Gruda.

Natjecalo se i u stolnom tenisu. Najbolja kod osnovnih škola bila je Osnovna škola Antuna Branka i Stanislava Šimića Drinovci, druga je bila Osnovna škola Kočerin, a treća Ivana Mažuranića Posušje. U srednjoškolskoj konkurenciji slavila je Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, druga je bila Gimanzija fra Grge Martića Posušje, a treća Srednja strukovna škola Ruđera Boškovića Ljubuški

Sveukupno gledajući u Široki Brijeg otišlo je 5 zlata 6 srebra i 5 bronci, u Ljubuški 5 zlata, 6 srebra i 3 bronce, u Posušje 3 zlata 4 srebra 8 bronci, a domaćin Grude su osvojile 4 zlata, 2 srebra i 3 bronce.

Grude.com

OGLASI

Loading