Select Page

Županijsko natjecanje Projekta građanin

Županijsko natjecanje Projekta građanin

U utorak, 28. travnja 2015. godine održano je županijsko natjecanje Projekta građanin u Osnovnoj školi Ante Brune Bušića u Rakitnu. Projekt je praktični dio programa CIVITAS-a, obrazovnog centra za demokraciju i ljudska prava.

Učenici srednjih i osnovnih škola prezentirali su svoje projekte čija je tematika vezana uz određeni problem lokalne zajednice, predložili su rješenje problema i razradu plana aktivnosti te naveli razinu vlasti nadležnu za taj problem. Nakon prezentacija tročlano povjerenstvo (Ljubo Tomić, tajnik Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa i profesorice hrvatskog jezika Ivana Banožić i Dijana Zovko) odabralo je najbolji projekt na razini osnovnih i srednjih škola.

11006453_739314349518900_4710512203474317819_n

 

Iako su prisutni nastavnici i učenici pohvalili naše CIVITASovce na odlično pripremljenom i prezentiranom projektu, pobjedu je na razini srednjih škola odnijela Srednja strukovna škola Posušje s projektom „Kolodvor – autobusne stanice“. Na razini osnovnih škola najboljim je proglašen projekt Druge osnovne škole Široki Brijeg pod nazivom „Sigurnost u školi“. Iskrene čestitke pobjednicima!

civitas 2

 

Učenici su mahom pokazali svoju zrelost i kompetentnost u prepoznavanju aktualnih problema zajednice (npr. kako mlade aktivirati u javnom životu, problem nasilja u društvu…). Naši gimnazijalci, pod vodstvom prof. Danice Dutina, pripremili su projekt pod nazivom „Profesionalna orijentacija, jedini način!“ u kojem su se osvrnuli na problem profesionalne orijentacije uopće te potrebu za uvođenjem novih usmjerenja i nastavnih programa u srednje škole. Našim nadobudnim članovima CIVITAS-a pobjeda je ovaj put promakla ali im ostaje pobjeda s filmom „Vrata“ na natječaju Ambasade SAD-a i CIVITAS-a koji će ih odvesti na ljetni kamp demokracije u Brčkom.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Uljepšaj Božić drugima!

Frama Posušje i ove godine organizira humanitarnu akciju „Uljepšaj Božić drugima“ za potrebite u...

Loading