Select Page

Zvonimir Begić – Ćunda potpisao za NK Široki Brijeg!

Zvonimir Begić – Ćunda potpisao za NK Široki Brijeg!

Sada već bivši igrač Croatie iz Zmijavaca Zvonimir Begić (29), danas je potpisao ugovor s NK Široki Brijeg.

Riječ je o iskusnom veznom igraču koji je bio prvotimac u momčadi Croatie, trenutno šeste momčadi 2. HNL. Ove sezone nastupio je u 13 utakmica i zabilježio jednu asistenciju.

Prvi koraci u Posušju

Igračku karijeru započeo je u svom matičnom klubu HŠK Posušje, a još je nastupao za Mladost iz Prološca, Kamen iz Ivanbegovine i Zadar. U bilo kojoj sredini gdje je došao nametnuo se u momčadi kao karika bez koje se ne može u veznom redu.

  • Drago mi je da sam došao u klub kakav je NK Široki Brijeg. I ranije je bilo nekih kombinacija za moj dolazak na Pecaru, a sada se sve poklopilo, vjerujem kako nisam kasno došao. Želim se nametnuti novom treneru i pomoći novim suigračima. Izlazak u Europu nije nedostižan, idemo utakmicu po utakmicu. Uz pravu sportsku drskost, zdravlje i dozu sreće svaki je cilj dostižan, kazao je Begić.

Da bi Begiću ili popularnom Ćundi, kako ga nazivaju njegovi najbliži prijatelji, Široki mogao odgovarati pokazuju sljedeće činjenice.

Pokazao da zna pobjeđivati u Širokom

Na 17. Memorijalnom nogometnom turniru Gojko Šušak 2016. godine Begić je s Croatiom osvojio turnir u konkurenciji Širokog, Cibalije i Neretvanca, te je bio proglašen najboljim igračem turnira.

Begić je ujedno i odličan malonogometaš. Tako je godinu dana ranije 2015. godine s Begićima odnio prvi turnir prezimena koji se igrao u Širokom Brijegu. Ponovno je proglašen igračem turnira, a on i ekipa pokazali su veličinu i humanitarni karakter klada su, zajedno s ostalim ekipama na turniru, cijeli nagradni fond donirali za operaciju malom Luki Barešiću iz Širokog Brijega.

Svojevrsni hat-trick u Širokom Brijegu Begić je napravio 2017. godine kada pred nekoliko tisuća ljudi na igralištu OŠ u Klancu s Posuškim Gracom osvaja Ligu Hercegovine.

Zvonimir Begić – Ćunda je kao igrač i kao čovjek jedan je od najboljih kojeg je izbacila posuška škola nogometa,a ne sumnjamo kako će dati svoj maksimum kako bi pomogao uvijek visokim ambicijama kluba s Pecare.

Posušje.net/Foto: Ivan Kraljević

OGLASI

Loading