Select Page

ŽZH: Besplatni testovi za rano otkrivanje raka debelog crijeva

ŽZH: Besplatni testovi za rano otkrivanje raka debelog crijeva

Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke poziva osobe iznad 50 godina života,a  posebno osobe koje imaju nasljedne rizike ili pojedina oboljenja usko povezana s pojavom raka debelog crijeva da preuzmu besplatne testove na otkrivanje nevidljive krvi u stolici.

Testovi se mogu preuzeti svakim radnim danom od ponedjeljka do petka u prizemlju Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, na adresi Stjepana Radića bb (zgrada Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke) u Grudama.

Samo testiranje je jednostavno i izvodi se samostalno kod kuće. Upute za testiranje mogu se dobiti u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke.

Rak debelog crijeva jedan je od vodećih uzročnika smrti kod oba spola. Otkrivanjem raka debelog crijeva u ranoj fazi bolesti mogu se spasiti mnogi životi, jer otkrivanjem ove bolesti u ranoj fazi, izgledi za izlječenje su veliki. “Štoviše, otkrivanjem sitnih izraslina (polipa) iz crijeva može se spriječiti nastanak bolesti. Testiranjem na nevidljivu krv u stolici jednostavna je metoda kojom se može otkriti vrlo male, okom nezamjetljive količine krvi, a što je često prvi znak raka ili karcinoma, polipa ili drugih bolesti debelog crijeva”, kazali su nam u Zavodu za javno zdravstvo ŽZH.

Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 039 661 702.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading