Select Page

ŽZH: Prirodni priraštaj za mjesecu travnju u plusu, +20

ŽZH: Prirodni priraštaj za mjesecu travnju u plusu, +20

Federalni zavod za statistiku objavio je rezultate popisa broja rođenih i umrlih u Federaciji BiH za mjesec travanj 2024. godine. Riječ je o posljednjim objavljenim statističkim podacima Federalnog zavoda za statistiku koji se odnosi na broj stanovnika u Federaciji BiH.

Prema podacima Zavoda, u našoj Županiji Zapadnohercegovačkoj u travnju su rođene 73 bebe, a preminule su 53 osobe. To znači da je naša županija u mjesecu travnju u statističkom plusu, i to +20.

Među rođenima u našoj županiji dječaka je manje nego djevojčica. Tako su u travnju u našoj županiji rođena 36 dječaka i 37 djevojčica. U statistici umrlih, 24 je muških osoba, a 29 ženskih osoba je preminulo tijekom travnja u ŽZH.

Kada su u pitanju zaključeni brakovi u travnju ove godine, njih je u ŽZH 87. Zanimljivo je da su zabilježena tri razvoda tijekom travnja u ŽZH.

Ostale županije u Federaciji su u negativnom omjeru

Najgoru situaciju u mjesecu travnju kada je u pitanju broj rođenih i umrlih ima Tuzlanska županija čiji je prirodni priraštaj za travanj -98. Posavska županija ima -27, Unsko – sanska županija ima -62, Zeničko – dobojska županija ima -84 prirodni priraštaj u travnju, a Hercegbosanska županija ima -31 prirodni priraštaj u odnosu broja rođenih i umrlih, podaci su Federalnog zavoda za statistiku. Srednjobosanska županija ima -90. I Hercegovačko – neretvanska županija je u minusu, -35, Bosansko – podrinjska županije je također u minusu -10, Sarajevska županije je na -62.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading