Select Page

ŽZH prva uplatila minimalne plaće za zaposlene u privatnom sektoru

ŽZH prva uplatila minimalne plaće za zaposlene u privatnom sektoru
Županija Zapadnohercegovačka prva je u Federaciji BiH isplatila minimalnu plaću za sve djelatnike iz privatnog sektora kojima je bio zabranjen rad mjerama Civilne zaštite donesenim s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa.

Po riječima ministra financija i dopredsjednika županijske Vlade Tonija Kraljevića, u srijedu je na račune 726 gospodarstvenika s područja te županije uplaćeno 811.188 konvertibilnih maraka.

Navedena sredstva namijenjena su za isplatu minimalne plaće za 1.998 zaposlenika koje poslodavci nisu otpustili za vrijeme trajanja zabrane rada.

Riječ je o poslodavcima koji su se javili na javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za financiranje najniže neto plaće za travanj 2020. godine objavljen na službenim stranicama ministarstva gospodarstva ŽZH-a, pojasnio je Kraljević.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić je podsjetio da je prije par dana završen i javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskih sredstava za financiranje najniže neto plaće za svibanj 2020. godine te da će isplata za taj mjesec uslijediti nakon obrade pristiglih prijava.

Podsjetimo, Županija Zapadnohercegovačka prva je u Federaciji BiH donijela Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Pored isplate minimalnih plaća, tim zakonom predviđen je niz mjera kojima se gospodarstvenicima iz te županije nastoji olakšati poslovanje u vrijeme krize izazvanoj pojavom koronavirusa, a sve s ciljem očuvanja radnih mjesta.

(Fena)

OGLASI

Loading