Select Page

ZZO ŽZH: Markice dostupne do kraja ožujka

ZZO ŽZH: Markice dostupne do kraja ožujka

Zavod za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke s distribucijom premijer osiguranja (markice) počeo je 15. prosinca 2015. godine, a cijena markice, kao i dosadašnjih godina, iznosi 20 KM po osiguraniku.

Premije osiguranja moguće je kupiti u Područnim uredima ZZO ŽZH sve do 31. ožujka 2016. godine.

Premija osiguranja (markica) nije obvezna, ali u slučaju da osiguranik nema markicu, zdravstvena ustanova ima zakonsku obvezu naplatiti participaciju za pruženu uslugu

U redovitom roku predviđenom za distribuciju premiju mogu uplatiti i preuzeti sve osigurane osobe prijavljene na obvezno zdravstveno osiguranje kojima je izdana zdravstvena iskaznica.

Osiguranici za koje poslodavci nisu izmirili obveze iz zdravstvenog osiguranja također mogu kupiti premiju osiguranja čije pogodnosti mogu koristiti prilikom korištenja zdravstvene zaštite, a nakon što poslodavac izmiri obveze sukladno Zakonu o zdravstvenom osiguranju.

Nakon 31. ožujka 2016. godine, premiju osiguranja moći će nabaviti samo prvoprijavljeni na zdravstveno osiguranje i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

Korisnici stalne socijalne potpore oslobođeni su plaćanja premije osiguranja, uz predočenje dokaza odnosno prijave na osiguranje preko Centra za socijalnu skrb.

OGLASI

Loading