Select Page

​SIP potvrdio rezultate lokalnih izbora u BiH: 8. studenog certifikati za vijećnike, načelnike i gradonačelnike

​SIP potvrdio rezultate lokalnih izbora u BiH: 8. studenog certifikati za vijećnike, načelnike i gradonačelnike

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine je na današnjoj hitnoj sjednici, u zakonom utvrđenom roku, donijelo Odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, koji su održani 2. listopada u našoj zemlji.

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Ahmet Šantić je kazao da je SIPa ukupno primio 207 zahtjeva za ponovno brojanje glasova. Zahtjevi su odbačeni i odbijeni jer nije postojao pravni osnov zbog kojeg bi SIP promijenio odluku.

“Ponovo se brojalo na 54 biračkih mjesta. Na odluku o otvrđivanju i objavljivanja rezultata uložena je 31 žalba. Ukupno je uloženo 75 žalbi gdje su politički subjekti pokušavali iskazati opravdanost”, kazao je Šantić.

Napomenuo je da su žalbe sve odluke išle prema Apelacijskom odjelu Suda BiH.

“Na sve odluke na koje se neko žalio, Sud je pravovremeno odgovorio i naše odluke postale su pravosnažne”, dodao je.

Potvrđivanje rezultata lokalnih izbora obavljeno je u svim izbornim jedinicama u kojima su provedeni lokalni izbori, osim za izborni nivo Stolac, za općinsko vijeće i načelnika općine Stolac.

SIP će 8. studenoga dodijeliti certifikate o osvojenom mandatu načelnicima i gradonačelnicima, odnosno vijećnicima i odbornicima u općinskim vijećima i skupštinama opština, odnosno gradskim vijećima i skupštinama.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading