Select Page

Bilaver i Kožul: U Međugorje idemo po zagovor za sretniju budućnost hrvatskog naroda

Bilaver i Kožul: U Međugorje idemo po zagovor za sretniju budućnost hrvatskog naroda

Sve je spremno za zajedničko hodočašće Mladeži HDZ BiH i Mladeži HDZ-a RH u Međugorje. Stotine mladih ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i Hrvatske u subotu stižu u ovo poznato hercegovačko mjesto kako bi poslali poruku zajedništva u molitvi.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Josip Bilaver ističe kako s nestrpljenjem iščekuje Hodočašće. „Rado smo se odazvali pozivu Mladeži HDZ BiH s kojom imamo izvrsnu suradnju. Kao pojedinci svake godine posjetimo Međugorje, ali nam je posebno drago što ćemo po prvi puta kao organizacija Mladeži HDZ-a RH, zajedno s našim prijateljima iz Mladeži HDZ-a BiH, moliti za Gospin zagovor“, naglasio je Bilaver. „Kao politički pomladak Hrvatske demokratske zajednice njegujemo, i u politici promičemo demokršćanske vrijednosti, te odajemo priznanje Katoličkoj crkvi koja je kroz stoljeća bila glavni branitelj naših nacionalnih interesa i obiteljskih vrijednosti koje i danas treba čuvati i njegovati radi opstojnosti hrvatskog naroda u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Nadamo se da će ovo Hodočašće postati tradicionalno i zahvaljujem se Mladeži HDZ BiH na ovoj hvale vrijednoj inicijativi“, istaknuo je prvi čovjek Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske.

Predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Vedran Kožul naglašava kako je ovo Hodočašće veliki skup zajedništva mladih kojim se šalje vrlo snažna poruka. „Ponosan sam na hodočašće Mladeži HDZ BiH iz 2013. godine. Slike nekoliko stotina mladih koji su te godine došli u ovo mjesto molitve ostale su u prelijepom sjećanju mnogima. Sada sam još ponosniji jer ove godine hodočašće organiziramo zajedno s našim prijateljima iz Republike Hrvatske. Također, pridružiti će nam se i mladi Hrvati iz Vojvodine, što dovoljno govori o našoj povezanosti u promicanju ljubavi prema obitelji, hrvatskom narodu i našoj vjeri koja nas je kroz teška stoljeća i očuvala“, ističe Kožul. „Živimo u vremenu iskrivljenih vrijednosti, vremenu u kojemu se tradicionalno želi prikazati kao nešto nazadno. Mi se ne uklapamo u tu priču. Štoviše, našim djelovanjem, pa i samim Hodočašćem, ponosno ističemo naše demokršćanske vrijednosti“, zaključio je Kožul, koji je pozvao sve mlade ljude da u subotu od 13.30 h budu u Herceg etno selu u Međugorju, odakle će i započeti zajedničko hodočašće Mladeži HDZ-a BiH i Mladeži HDZ-a RH.

Posušje.net

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading