Select Page

17. studenog posuški srednjoškolci bilježili svoj dan

17. studenog posuški srednjoškolci bilježili svoj dan

Dana 17. studenog 2016. godine posuški srednjoškolci su u Gradskoj sportskoj dvorani zajedno obilježili svoj dan – Međunarodni dan srednjoškolaca. Ovaj dan se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste u Pragu 17. studenoga 1939. godine kada su studenti protestirali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja.

Program manifestacije osmislila su Vijeća učenika GFGM-a Posušje i Srednje strukovne škole Posušje pod vodstvom pedagoginja Marije Bakula, Jasne Miličević i Renate Leko.

Na samom početku programa održan je kviz općeg znanja, a pitanja su osmislili učenici Daria Ćorluka, 4.d i Kristijan Penava, 4.a. Nakon toga uslijedile su rekreativno-zabavne sportske igre zanimljivih naziva: ubacivanje lopte u paket, jedenje krafni i ples s metlom. Program je zaokružen nogometnim derbijem između timova SSŠ Posušje i GFGM Posušje.

Vijeća učenika posuških srednjih škola pokazala su kako su dorasli zadatku organizacije i koordiniranja oko pripremnih radnji za održavanje ove hvale vrijedne manifestacije te odradili sljedeće: osigurali su prostor za održavanje manifestacije; prilagodili satnicu nastave za taj dan u suradnji s upravom škole; preko v.d. ravnatelja Ante Jukića i Općine Posušje prilagodili red vožnje za učenike koji putuju; ostvarili suradnju sa sponzorima; dobili medijsku podršku Radija Posušje i Radija Plus; angažirali fotografe događanja, učenike Anđelu Anić, 3.c i Petra Lončara, 2.b iz Gimnazije i učenice 3.b odjela SSŠ Posušje Željku Karamatić, Ines Pavković i Leu Slišković. Svoj obol manifestaciji proslave Dana srednjoškolaca dali su i učenici Josip Knezović, 4.d u liku DJ-a, a za ozvučenje su se pobrinuli Ivan Petrović, 3.a i Stipe Penava, 4.b. Prodajni centar Oli osigurao je slatkiše za okrjepu u stankama igara, KK Posušje posudio je semafor, potreban za održavanje nogometnog derbija, a Smiley Posušje obećao je krafne za igru „jedenje krafni“. Svim sponzorima upućujemo iskrenu zahvalu u ime Vijeća učenika. Smiley je napravio simpatičnu gestu te, osim krafni, srednjoškolce iznenadio s tri ukusne torte, na čemu im Vijeća učenika obiju škola posebno zahvaljuju. U igrama i nogometnom derbiju sudjelovalo je 70ak učenika GFGM Posušje i 130ak učenika SSŠ Posušje.

Pogledajte kako su naši srednjoškolci obilježili svoj dan.

Tekst: gfgm-posusje
Foto: Srednja strukovna škola Posušje (facebook)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading