Select Page

19. susret duhovnih zvanja posuškoga kraja

19. susret duhovnih zvanja posuškoga kraja

U srijedu, 27. srpnja, u Posušju je održan 19. susret duhovnih zvanja posuškoga kraja. Program je započeo misnim slavljem u kripti nove posuške crkve. Misu je predvodio i propovijedao fra Ferdo Boban. U ime duhovnih zvanja vjernike, svećenike, časne sestre, bogoslove i sjemeništarce je pozdravio fra Mario Knezović, koordinator ovih susreta. Riječi dobrodošlice je izrekao i fra Mladen Vukšić, župnik u Posušju.

Pod misom je pjevala posuška Frama. Nakon Svete mise bilo je druženje s vjernicima uz prigodnu zakusku. Na misi se, kako je to već običaj, okupi i veliki broj vjernika i rodbine duhovnih zvanja. Budući da se ove godine obilježava 200. godina od rođenja fra Petra Bakule o njemu je predavanje održao dr. fra Andrija Nikić.

Po završetku prijepodnevnoga programa u Posušju druženje je nastavljeno u Batinu gdje je bio ručak u blizini rodne kuće fra Petra Bakule. Tu se čula pjesma i neizostavna ganga. Posuški kraj ima oko 120 duhovnih zvanja koji su rodom ili podrijetlom iz posuškoga kraja. Osobito raduje, što se čulo na susretu, kako je trenutno iz posuškoga kraja 19 mladića i djevojaka na putu da postanu redovnici, svećenici ili redovnice.

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading