Select Page

27.03.2020.: STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSUŠJE – Policija u ovim kriznim vremenima obavlja veliki posao

27.03.2020.: STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSUŠJE – Policija u ovim kriznim vremenima obavlja veliki posao


 Dana 27. ožujka 2020. godine na području općine Posušje nemamo nijednu osobu zaraženu CORONA virusom, a u samoizolaciji se nalazi ukupno 225 osoba. Policijski službenici PU Posušje redovito vrše obilaske ovih osoba i provjeru pridržavanja propisane mjere te je zabilježeno ukupno 6 prekršitelja mjere samoizolacije kojima će biti izrečene kazne u iznosu do 1000 KM, a preporuka je Federalnog stožera civilne zaštite nadležnim organima da javno objave ime, prezime i mjesto prebivališta onih za koje se utvrdi da ne postupaju po izdanim mjerama samoizolacije.

 Policijski službenici također prate poštivanje naredbi o zabrani kretanja u vremenu od 18 – 05 sati te je na području općine Posušje zabilježeno ukupno 7 prekršitelja ove mjere kojima će biti izrečene kazne u iznosu od 700 KM.

 Jedna osoba prekršila je naredbu zabrane kretanja iza 18 sati pod utjecajem alkohola, pri čemu je prouzročila prometnu nezgodu te će joj biti izrečena kazna u iznosu od 1800 KM te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od šest mjeseci.

 Kontakt broj Crvenog križa općine Posušje za nabavku osnovnih živežnih namirnica osobama preko 65 godina koji nemaju bližih srodnika je 039 681 – 790.

 Obavještavamo sve žitelje općine Posušje o brojevima telefona na koje mogu uputiti prijavu da je određena osoba doputovala iz stranih zemalja pogođenih korona virusom te bi trebala biti pod nadzorom u vremenu trajanja inkubacije bolesti, a opravdano sumnjaju da se nije javila nadležnim institucijama. Sve relevantne podatke kojima raspolažete o prethodno navedenome možete prijaviti na broj telefona 039/ 681 – 035 ili 063 293 413 kako bi nadležni organi mogli dalje postupati. Cilj ove mjere je odgovorno ponašanje svih građana, blagovremeno prepoznavanje, izoliranje i liječenje eventualno oboljelih od korona virusa, ali i sprječavanje sekundarnog prijenosa infekcije na bliže kontakte.

 Kontakt broj na koji možete prijaviti prekršitelje mjera samoizolacije i zabrane kretanja u vremenu od 18-05 sati je 122.

OGLASI

Loading