Select Page

Izaslanik Vatikana Henryk Hoser jučer obratio javnosti nakon početka misije u Međugorju.

“Na samom početku želim dati nekoliko objašnjenja i nekoliko isprika. Okvir mog poslanja definirao je Vatikan, a riječ je o hodočašću pastorala u Međugorju. Ovo je moj prvi dolazak u Međugorje. Nisam znao kakvo je stanje ovdje, ali sam znao da je riječ o mjestu u kojem se odvijaju međunarodna hodočašća. Služim se francuskim jezikom jer je to godinama bio diplomatski jezik. Od mene vjerojatno očekujete dojmove. Mogu reći da nekada Međugorje nije bilo poznato svijetu, to je bilo malo mjesto izgubljeno između dva brda. Sad je Međugorje poznato u cijelom svijetu i treba znati da hodočasnici dolaze iz 80 zemalja svijeta. Međugorje je staro tek 36 godina. To je vrijeme da se učini prva bilanca i prve procjene koje su važne za budući razvoj ovog mjesta”, kazao je Hoser, prenosi N1.

.Monsinjor Hoser je u svom obraćanju javnosti kazao da s vjerskog stajališta Međugorje je plodna zemlja. Tijekom proteklih godina, zbrojeno je 610 svećenićkih i redovničkih zvanja koja su potaknuta Međugorjem. Najviše ih je iz Italije, SAD i Njemačke. Možemo reći da je do sada podijeljeno 37 milijuna pričesti, to je brojeno od 1986. do danas”, dodao je.

“U mnogim zemljama ne postoji klanjanje pred presvetim. Individualne ispovijedi su rijetkost. Ne moli se krunica, ne priznaje Križni put. U Velikoj Britaniji su mi rekli da su zadnji put molili Križni put prije 30 godina. Ljudi ovdje dolaze na izvor. Ovdje se taži žeđ za Bogom”, poručio je Hoser jučer na konferenciji za medije koja je održana u Međugorju.

N1/posusje.net

OGLASI

Loading