Select Page

Posušje: Održana radionica o imunizaciji za liječnike i medicinske sestre

Posušje: Održana radionica o imunizaciji za liječnike i medicinske sestre

„Značaj imunizacije za liječnike i medicinske radnike“ tema je radionica koje je Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke održao u četiri županijska Doma zdravlja u Grudama, Ljubuškom, Posušju i Širokom Brijegu za preko 90 liječnika i medicinskih radnika. Radionice su održane u okviru projekta ON TIME – Prevencijom i ranim otkrivanjem do efikasnijeg liječenja raka debelog crijeva i raka dojke koji je financiran iz Interreg IPA programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.  

Radionice je vodila dr. Andrea Jurić, epidemiolog i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) koja je kazala kako je razina procijepljenosti protiv Covid 19 u ŽZH oko 10% te kako je značajna edukacija populacije o svim prednostima cjepiva i načinima na koji se proizvode. „U Zavodu za javno zdravstvo ŽZH smatramo kako više znanja smanjuje strah od novih lijekova i cjepiva. Najbolje i najjeftinije liječenje je prevencija bolesti“, dodala je dr. Jurić. Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo posjetili su sve općine u Županiji Zapadnohercegovačkoj i putem otvorenog dijaloga sa zdravstvenim radnicima riješili mnoge nedoumice. Tema imunizacije je još više osnažila ionako izuzetno kvalitetnu suradnju Domova zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo Županije Zapadnohercegovačke, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.

Podsjetimo, projekt „ON TIME“ je započeo 1. lipnja 2020. godine i trajat će 24 mjeseca do 31. svibnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 813.445,71 eura, od čega je Europska unija osigurala 691.428,85 eura bespovratnih sredstava. Nositelj projekta je Zavod za javno zdravstvo Zadar (Hrvatska) s partnerima Opća bolnica Zadar (Hrvatska), Institut za javno zdravlje Crne Gore, JZU Opća bolnica „Blažo Orlandić“ Bar (Crna Gora) i Zavod za javno zdravstvo Županije Zapadno – hercegovačke (Bosna i Hercegovina).

Radioposusje.ba (Z. P.)

OGLASI

Loading