Select Page

35 tisuća eura za projekt Poboljšanje i očuvanje lokalne infrastrukture u središtima grada Velike Gorice i Posušja

35 tisuća eura za projekt Poboljšanje i očuvanje lokalne infrastrukture u središtima grada Velike Gorice i Posušja

Danas, 28. srpnja, u prostorijama Hotela Park u Širokom Brijegu je održano svečano uručivanje ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Općina Posušje je u partnerstvu s gradom Velikom Goricom prijavila projekt: Poboljšanje i očuvanje lokalne infrastrukture u središtima grada Velike Gorice i Posušja koji je uspješno i odobren s ukupnim iznosom od 35.000,00 eur. Očekivani rezultati Općine Posušje nakon realizacije projektnih aktivnosti predmetnog projekta će se odnositi na izvedene radove i nabavljenu opremu na zelenoj površini u središtu grada, park Meljakuša III ali i na povećan aktivizam stanovništva kroz boravak u prikladnijem ambijentu samog središta lokalne jedinice.

Postignuti rezultati doprinose ostvarenju projektnog cilja koji se odnosi na unaprijeđenu kvalitetu zraka, očuvani okoliš i zelenije površine ali i stvaranje ugodnijeg ambijenta u samom središtu grada za djecu i ostale građane. Ovaj projekt predstavlja nastavak aktivnosti u parku Meljakuša III, s obzirom kako se već realiziralo dosta aktivnosti uređenja u parku Meljakuša III. Ispred Općine Posušje svečanom uručivanju ugovora nazočio je načelnik Ante Begić.

Također, osim općine Posušje na javni poziv uspješno je apliciralo i nekoliko Udruga iz Posušja. Tako je Udruga maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata Hrvatske zajednice Herceg Bosne Posušje zajedno sa svojim kolegama iz Splitsko-dalmatinske županije i Mostara dobila sredstva u iznosu od 35.000 eura za projekt Sportskim aktivnostima do jačanja prekogranične suradnje RH i BiH – Razvoj turizma na ruralnom prostoru.

Uspješnu aplikaciju podnijelo je i KUD Fra Petar Bakula koje je zajedno sa KUD-om Tomislav iz Donjih Andrijevaca dobilo 14.148 eura za projekt Baštinici suvremenog stoljeća – opremanje prostorija i nabava informatičke opreme.

Na posljetku Osnovna škola Franice Dall’era Vir podijelit će iznos 17.873 eura zajedno sa Osnovnom školom Budrovci za projekt Naš vrt – izvor saznanja i razlog ostanka na ognjištu.

Inače, cilj ovakvog projektnog Programa jest jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovom povratku i ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti.

Foto: Grad Široki Brijeg i Jabuka tv

OGLASI

Loading