Select Page

Posuški pčelari ostvarili grant sredstva za razvoj pčelarstva

Posuški pčelari ostvarili grant sredstva za razvoj pčelarstva

Projekt razvoja pčelarstva na području općine Posušje u iduće dvije godine realizirat će Udruga pčelara „Iva“ Posušje, uz podršku ureda za razvoj općine Posušje i općinskog načelnika, a u suradnji sa projektom FARMA II. Projekt sufinanciraju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Vlada Švedske s implementacijskom podrškom CardnoEmergingMarkets USA Ltd.

Ugovor je potpisan u utorak 12. prosinca 2017. godine u Sarajevu, a ukupna vrijednost projekta je 116 820, 48 KM od čega su 58 410 KM donatorska ili bespovratna sredstva.

Projekt će rezultirati povećanjem tehnoloških kapaciteta posuškog pčelarstva uvođenjem u praksu najsuvremenije tehnološke pčelarske opreme kao i povećanjem broja košnica posuških pčelara za minimalno 600 novih košnica pčela i uvođenjem u proizvodnju niza novih pčelarskih proizvoda. Ovaj projekt doprinosi realizaciji razvojne mjere 2.7. „Poticanje razvoja pčelarstva“ iz Strategije razvoja općine Posušje kroz program 2. Ruralni razvoj i razvoj poljoprivrede, a sve u sklopu prvog strateškog razvojnog cilja u Strategiji općine Posušje koji se odnosi na razvoj lokalnog gospodarstva.

Predsjednik udruge pčelara „Iva“ gosp. Ivan Milićević u ime svih pčelara ove udruge zahvaljuje se Uredu za razvoj općine Posušje, kao i svim drugim partnerima i suradnicima na dosadašnjoj suradnji u fazi pripreme projekta kao i budućim aktivnostima na realizaciji ovog projekta.

posusje.net

OGLASI

Loading