Select Page

41. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

41. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju
Međugorje 25. lipnja proslavlja 41. obljetnicu Gospinih ukazanja.

Na samu godišnjicu svete mise su u 6, 7, 8, 9, 11, a svečana sveta misa je u 19:00 sati koju će predslaviti novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

I ove godine s Brda ukazanja, gdje je sve započelo prije 41 godinu, kraj Gospina kipa, od 16:30 sati, molit ćemo onu molitvu koju su djeca vidioci molili s Gospom, Vjerovanje, sedam Očenaša, Zdravo Marijo i Slava Ocu, i u procesiji i molitvi krunice krenuti prema župnoj crkvi sv. Jakova, gdje ćemo svi zajedno proslaviti 41. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira, stoji u najavi.

Deseci tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta bili su na uočnicu u Međugorju.

Mnogi od njih iz susjednih mjesta i općina pješice su prešli desetke kilometara kako bi došli u Međugorje.

Na uočnicu 41. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju misno slavlje je predvodio fra Ljubo Kurtović, župnik s Humca.

Sada već davne 1981. godine, šestero djece Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo, na Podbrdu, vidjelo je Gospu.

Međugorje je u ovih nešto više od 40 godina iz svijeta privuklo na desetke milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu. I zbog toga se za Međugorje s pravom kaže kako je svijet u malome. Što i nije čudno jer ova župa u posljednju 41 godina prenosi glas i poruke Kraljice Mira.

Međugorska župa utemeljena je 1892. i stavljena je pod zaštitu sv. Jakova, zaštitnika hodočasnika. Sastavnice svetišta su Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, brdo Križevac i crkva sv. Jakova. Ta mjesta posjećuju mnogobrojni hodočasnici kako bi na njima našli mir kroz molitvu.

https://youtu.be/G94QGhezxL0

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading