Select Page

POSUŠJE: OŠ Ivana Mažuranića domaćin županijskog natjecanja iz vjeronauka

POSUŠJE: OŠ Ivana Mažuranića domaćin županijskog natjecanja iz vjeronauka

U Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju održano je županijsko natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole s područja Županije Zapadnohercegovačke.

Brak i obitelj u Božjem naumu tema je ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade – Natjecanja iz Vjeronauka za osnovnu i srednju školu koje je priredio Nikola Milanović. Vjeronaučnu olimpijadu organizira Katehetski ured Biskupske konferencije BiH u suradnji s biskupijskim Katehetskim uredima u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru te Ministarstvima obrazovanja u BiH.

Tema ‘Brak i obitelj u Božjem naumu’ je izabrana s namjerom prenošenja učenicima znanja na način koji je njima pristupačan te da im se približi što je to brak, što je to obitelj, kako je kroz povijest bilo, što kaže Bibliju, koje je značenje braka kao sakramenta, koje je crkveno lice obitelji i drugo.

Na samom početku, u ime domaćina okupljenim natjecateljima i njihovim mentorima obratio se ravnatelj Zvonimir Širić, a nakon toga fra Velimir Mandić se pomolio za što bolji uspjeh učenika.

Na Županijskom natjecanju za Vjeronaučnu olimpijadu natjecalo se četrnaest ekipa po četiri učenika.

Ovom natjecanju su prethodila školska natjecanje, a pobjedničke ekipe idu na Državno natjecanje koja će se održati 30. travnja. 2019. godine.

Osnovna škola Ivana Mažuranića kao domaćin na natjecanju pobrinula se kako bi se svi natjecatelji i mentori osjećaju dobrodošlima i da im Posušje ostane u lijepom sjećanju.

Članovi Povjerenstva na čelu kojeg je bio vjeroučitelj Viktor Zubac, ujedno član Državnog povjerenstva učinili su sve da natjecanje prođe u skladu sa svim propisima i u najboljem mogućem redu.

OGLASI

Loading