Select Page

50 000 KM za utopljavanje škole na Vraniću

50 000 KM za utopljavanje škole na Vraniću

Grant ugovor u vrijednosti od 50 000 KM potpisao je danas općinski načelnik Branko Bago s federalnim ministrom prostornog uređenja Josipom Martićem. Riječ je o sredstvima koja je ovo ministarstvo raspodijelilo po programu utopljavanja zgrada radi uštede energije.

Sredstva koja je dobila općina Posušje su sredstva koja će biti utrošena na utopljavanje škole na Vraniću. „To je jedina škola koja još nema termo fasadu. Ovim projektom dobivamo na energetskoj učinkovitosti. Nova fasada će nam omogućiti prebacivanje na jeftinija goriva u zagrijavanju škole, pri čemu će uvjeti u školi za djecu biti jednako kvalitetni, a mi ćemo od uštede na grijanju dobiti sredstva za daljnja ulaganja u infrastrukturu škole“, kazao je načelnik Bago.

Ukupna vrijednost projekta kojim će se utopliti škola na Vraniću iznosi 150 000 KM, a prema riječima općinskog načelnika dio sredstava sufinancirat će općina Posušje, dok se za dio sredstava očekuje pomoć sa županijske razine.

Kada je u pitanju OŠ Vranić, načelnik Bago se osvrnuo i na činjenicu da škola na Vraniću je jedina koja nema športsku dvoranu. „Moram naglasiti da je izrađen i donesen regulacijski plan za školsku dvoranu, te da se zemljišta otkupljuju. Tražit ćemo i sredstva za dvoranu i pri tome se nadam da ćemo imati uspjeha kao što smo imali i ranije u drugim projektima“, kazao je načelnik Bago.

Ministar federalnog prostornog uređenja Josip Martić je kazao da je danas s tri općine i dva grada potpisano pet ugovora ukupne vrijednosti 350 00 KM. „Ove lokalne zajednice su ispunile uvjete i dobile sredstva. Ovime se naša prijašnja suradnja nastavlja. Nadam se da će i ovi projekti biti implementirani na zadovoljavajući način kako i prijašnji te da će biti na službi građanima“, kazao je ministar Martić.

Pored općine Posušje danas su s federalnim ministarstvom prostornog uređenja ugovore potpisali i općina Grude, Tomislavgrad, te gradovi Široki

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading