Select Page

50. obljetnica mature gimnazijalaca posuške gimnazije iz 1973. godine

50. obljetnica mature gimnazijalaca posuške gimnazije iz 1973. godine

Pedesetu godinu mature proslavila je generacija maturanata Gimnazije fra Grge Martića Posušje 1972./1973. godine.

Generacija 1972./1973. godine te je godine ispratila ukupno 38 maturanata. Razrednici su bili prof. Ljubo Kovač i pokojni prof. Vlatko Mišetić. Bila je to peta generacija koju je ispratila Gimnazija fra Grge Martića u Posušju.

Ovom prilikom generacija maturanata se na poseban način sjetila i svojih preminulih kolega: Slaviše Dutine, Željka Jukića, Anđelke Mandurić, Dragice Misir, Zdenke Širić, Branka Šušnjara, Nedjeljka Zlopaše, Darinke Biško, Ivana Jukića i Željke Jukić, ali profesora Vlatka Mišetića, pa je za njih sveta misa služena nekoliko dana ranije na devetnici, 7. kolovoza.

Okupljanje su započeli u četvrtak, 10. kolovoza ispred gimnazije u Posušju gdje im je sat razrednika održao prof. Ljubo Kovač, u 19 sati su slavili svetu misu u posuškoj župi, a onda se zaputili u restoran „Odmor“ na druženje.

„Bit će divno ponovo se sresti i vratiti u školski život i u doba naše mladosti, da zajedno uronimo u bezbrižnost i pomladimo dušu. Kao da je jučer bilo, zajedno smo istraživali svijet, učili jedni od drugih, sanjali, družili se, odrasli i zaljubljivali se. Život nas je raspršio na sve strane, otišli smo svatko za svojim snovima, većina nas je s akademskim zvanjima za što od srca zahvaljujemo našim profesorima. Proživjeli smo protekle godine i kroz njih dobili još mnoge lijepe titule: otac, majka, baka, djed, tetka, ujna, ujko, strina, striko… Imamo sjede vlasi, ali kada sjednemo u naše klupe, mi smo samo oni golobradi momci i djevojke iz prvog A i B. Neka tako bude i na dan našega susreta, pedesete obljetnice mature. Neka sve brige nestanu, a mi postanimo ponovo veseli srednjoškolci. Svatko od nas je uzbuđen i čini se da ima toliko toga ispričati svima, pa zato predlažemo da sa sobom ponesete sjećanja, pjesme, zdravice, šale i svega čega se sjetite. Pedeset godina je prošlo od toga dana, našega ispita zrelosti, pedeset ljeta ili jeseni, a u nama žive još gimnazijse godine“, stajalo je u pozivnici maturantima Gimnazije fra Grge Martića Posušje, generacije 1972./1973. godine.

Kako je bilo lijepo vidjeti mladenačku zanesenost koju mogu vratiti samo susreti s generacijom.

Radioposusje. ba

OGLASI

Loading