Select Page

500.000 kuna za izgradnju športskih terena unutar kampusa Sveučilišta u Mostaru

500.000 kuna za izgradnju športskih terena unutar kampusa Sveučilišta u Mostaru

„Ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske prepoznao je inicijativu i trud Studentskog zbora te donirao 500 tisuća kuna za izgradnju i obnovu Sveučilišnog igrališta unutar kampusa u Mostaru“, obavijestila je Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora mostarskog Sveučilišta.

S obzirom na veliku vrijednost projekta, mnogi su bili skeptični i nisu vjerovali u studentsku inicijativu koja je pokrenuta.

Veliki značaj pri ostvarenju potrebnih sredstava imala je rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, kao i dekan Građevinskog fakulteta prof. dr. sc.Ivan Lovrić.

Podsjećamo, Grad Mostar je dobrom namjerom i iznosom od 3 700 KM podržao vrijednu inicijativu studenata putem uspješno apliciranog projekta na natječaju, no bilo bi to nedovoljno bez potpore Ureda za Hrvate izvan RH.

Športski tereni u Mostaru u lošem stanju

Športski tereni unutar kampusa su već godinama u jako lošem stanju, a studenti i građani ga i dalje koriste za rekreaciju, jer nemaju druge uređene športske staze.

Boris Čutura, djelatnik Građevinskog fakulteta je naglasio kako je dugi niz godina vrlo malo ulagano u ovu infrastrukturu i stanje je takvo da su nužni veći građevinski zahvati.

„Postojeći asfalt na terenima je u dosta lošem stanju, neravan i ispucao. Nije riješena niti odvodnja koja predstavlja veliki problem. Postojeća oborinska odvodnja nije u funkciji i zbog dotrajalosti odvodnih cijevi potrebna je kompletna zamjena.“, objasnio je Čutura.

Predsjednica Marušić je dodala kako bi se samim ‘presvlačenjem’, odnosno betoniranjem terena uskoro pojavili problemi te bi poplavili odmah nakon prve kiše, stoga će se obnoviti u cijelosti.„Obnovit ćemo i terene za košarku i mali nogomet, kao i stazu za trčanje.Kada projekt bude završen tereni će biti moderni, prilagođeni i uređeni prema svim europskim standardima.“

„Ovo je sada naša inicijativa. Uložili smo svoj maksimum i na dobrom smo putu ka uspješnoj realizaciji. Ipak, mi smo na Sveučilištu samo prolaznici. Kada odemo, tereni unutar kampusa ostaju Sveučilištu, gradu i građanima. Zasigurnoćebiti lijepo središte za studente i građane gdje bi se okupljali i bavili rekreacijom, a Studentski zbor će ih koristiti za organiziranje koncerata i športskih turnira“, ističu iz Studentskog zbora.

Obzirom da Mostar oskudijeva športskim igralištima, a nema ni športsku dvoranu, ovaj hvale vrijedan projekt mostarskih studenata će zasigurno doprinijeti razvoju športa u gradu.

posusje-net

OGLASI

Loading