Select Page

Promovirano šest diplomanata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijeg

Promovirano šest diplomanata Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijeg

Na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Širokom Brijegu otvorena je radionica za obradu metala i stakla te je promovirano šest diplomanata te akademije.

Diplomantima se na početku obratio prorektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak koji je istaknuo kako je ALU u Širokom Brijegu polučila značajan uspjeh u posljednje dvije godine.

– Vi diplomanti možete biti ponosni što ste studirali u Širokom Brijegu i na svoj predan rad tijekom proteklih pet godina. Dokaz kontinuiranog napretka su i tri radionice koje ćemo danas otvoriti u sklopu novog objekta Akademije – kazao je Čolak.

Dekan ALU-a Stjepan Skoko čestitao je studentima na izloženim grafičkim, slikarskim i kiparskim radovima, istaknuvši kako je upravo Akademija ta koja je studentima pomogla da pronađu sebe u umjetničkom smislu. Nakon promocije diplomanda otvorena je radionica za obradu metala i stakla. Ovim događajima nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je u pratnji rektora Sveučilišta u Mostaru Zorana Tomića i dekana Skoke tom prigodom obišao prostorije Akademije.

Događaji u ALU u Širokom Brijegu dio su programa Dana Sveučilišta u Mostaru kojim se ovoga tjedna obilježava 42. godišnjica postojanja te visokoškolske ustanove. Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu djeluje od 1996. godine.

vecernji.ba

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading