Select Page

Otvorena izložba “Vjera u očima djeteta”

Otvorena izložba “Vjera u očima djeteta”

Danas, 04. svibnja 2019. godine u prostorijama Franjevačkog muzeja „U kući oca mojega“ u Posušju svečano je otvorena izložba naziva „Vjera u očima djeteta“.

Riječ je o izložbi koju su pripremili učenici viših razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju, a izloženo je ukupno 36 radova učenika od šestog do devetog razreda.

Ni snažna kiša nije spriječila brojne posjetitelje da zavire u Franjevački muzej kako bi iz prve ruke vidjeli na koji način naši mladi umjetnici doživljavaju i promišljaju Krista i vjeru.

Posjetiteljima se na početku s molitvom obratio fra Milan Lončar nakon čega je istaknuo koliku vrijednost ovaj muzej čuva u sebi i koliki značaj ima za našu zajednicu.

Nakon fra Milana nekoliko riječi kazala je i prof. Antonija Ćorić, začetnica ove ideje, zbog čijeg entuzijazma i kreativnog rada s našom nadarenom djecom današnje izložbe ne bi ni bilo. Njenu ideju su, kako je kazala, objeručke poduprli i fra Milan, ravnatelj Muzeja, kao i Načelnik općine Posušje, gosp. Branko Bago. Naglasila je kako su naša djeca voljna raditi, rado se uključuju u ovakve i slične akcije, a neizmjerno je važno prepoznati njihove talente, volju i trud.

Potom se u ime Načelnika općine Posušje, gosp. Branka Bage prisutnima obratila savjetnica Općinskog načelnika gđa. Mirjana Biško. Istaknula je kako je Općini Posušje čast biti supokroviteljom ove izložbe, prije svega jer je ona plod stvaralaštva naših osnovnoškolaca, a osobito jer se njena tema odnosila na našu pripadnost Bogu i Crkvi. „Muzeji su svojevrsni čuvari povijesti i depoi materijalne kulture jednog prostora i naroda“, kazala je te izrazila uvjerenje kako će se u ovom prekrasnom galerijskom prostoru tek razviti tradicija njegovanja kulturne baštine, naše vjere i pripadnosti hrvatskom narodu.

„Općina Posušje nastoji prepoznati potrebe ove ustanove i cijeni napore koji su se morali poduzeti da danas s ponosom ističemo kako naše Posušje ima muzej. Muzej čiji će vas hodnici i postavke provesti kroz bogatu povijest ovoga kraja“, kazala je te na kraju zahvalila župniku, svim ocima franjevcima, fra Milanu i prof. Antoniji na svemu što danas ovdje vidimo i poželjela im uspješan rad i ubuduće.

U protokolarnom dijelu izložbe posjetiteljima se posljednji obratio ravnatelj OŠ Ivana Mažuranića u Posušju, gosp. Zvonimir Širić pozdravivši sve prisutne te istaknuvši kako je među našom djecom velik broj vrijednih talenata koji su uvijek zainteresirani i oduševljeni kada im se pruži prilika da pokažu svoj rad i marljivost. Zahvalio se svima uključenima u ovaj projekt na uloženom trudu i zalaganju te najavio i buduću uspješnu suradnju. Nakon završnih riječi ravnatelju Širiću pripala je čast da svečano proglasi ovu izložbu otvorenom.

Za sve one koji danas nisu bili u mogućnosti posjetiti ovu izložbu napominjemo kako će izložba biti otvorena svaki dan od 06. do 11. svibnja u vremenu od 18.00 do 19.00 sati.

Općina Posušje

OGLASI

Loading