Select Page

Posuški srednjoškolci u finalu natjecanja Code challenge Hackathon by SUMIT

Posuški srednjoškolci u finalu natjecanja Code challenge Hackathon by SUMIT

U Mostaru je održano finale projekta natjecateljskog karaktera, Code challenge Hackathon by SUMIT, a od 51 škola koje su sudjelovale u projektu u finale je prošlo 15 timova iz 10 škola.

Srednju strukovnu školi su predstavljala dva tima. Prvi tim predstavljali su učenici iz 2.R: Marko Galić, Marko Mandurić i Josip Martić te drugi tim koji su predstavljali učenici iz 3.C: Danijel Ćuk i Ante Čutura.

“Zahvaljujemo našim učenicima na njihovom trudu i angažmanu te na odličnom odabiru ideja koje su uz mentorstvo prof. Stipe Bešlića predstavili kao projektni zadatak” – poručuju iz škole.

Preko 50 učenika iz 15 timova imali su na raspolaganju pet minuta za prezentiranje svoje aplikacije stručnom žiriju koji su činili voditelj Ureda za projekte SUM-a doc. dr. Boris Crnokić, viši asistent Daniel Vasić iz SUMIT-a te Petar Lukić direktor tvrtke IT Odjel. Na početku natjecanja prigodno obraćanje imali su prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zdenko Klepić, voditelj SUMIT-a doc. dr. Tomislav Volarić te direktor tvrtke IT odjel Marko Laco, dok su organizatori Hackathona bili SUMIT i udruga studenata Switch u suradnji sa srednjim školama u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku.

Vrijedi istaknuti da su nagrade koje su dodijeljene najboljim rješenjima iznosile ukupno 1500,00 KM u kriptovalutama. Osnovni cilj projekta je potaknuti učenike na praktičnu primjenu znanja iz područja ICT-a, a cijelu snimku Hackathona zahvaljujući SUMTv-u možete pogledati ovdje. Voditelj SUMIT-a doc. dr. Volarić se zahvalio svim natjecateljima i njihovim mentorima na sudjelovanju u natjecanju i najavio novi Hackathon za studente u mjesecu studenom te naglasio da će ovaj Hackhaton za učenike postati tradicionalno natjecanje u svibnju. 

OGLASI

Loading