Select Page

“Prijedlog liberalizacije viznog režima protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju”

“Prijedlog liberalizacije viznog režima protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju”

Hrvatski narodni sabor (HNS) priopćio je kako je prijedlog liberalizacije viznog režima za građane Saudijske Arabije protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), koji definira način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje.

“Medijski linč koji se vodi protiv legitimnih hrvatskih predstavnika i ministara u Vijeću ministara BiH danas je kulminirao i počeo poprimati neumjesne i nimalo dolične komentare uvažene ministrice koja državu BiH shvaća kao ‘zlatnu ribicu’ koja će ispunjavati njezine osobne želje ili, još gore, vlastite interese. Dotična ministrica već danima vodi tobože turističku promociju i neviđenu brigu za turiste iz Saudijske Arabije u maniru: Turizam će propasti, država će propasti, sve će propasti ako arapski turisti ne dolete u Bosnu i Hercegovinu”, priopćeno je iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH.

Dodaje se kako ministrica “zaobilazi nepobitne činjenice kako je ovakav prijedlog o bezviznom režimu protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji definira način viznog i svakog drugog ulaska za treće zemlje što Saudijska Arabija u ovome slučaju jeste”.

“Ukoliko bi se za svačiji osobni interes pravili presedani, što u ovome slučaju ministrica zapravo otvoreno traži, i ako bi takva praksa postala norma ponašanja za svaku osobnu želju od ministara, država Bosna i Hercegovina bi otišla u političku i institucionalnu anarhiju. Jednako važno je spomenuti i sigurnosni faktor, osobito u uvjetima otvorenih sukoba na Bliskome istoku gdje se sigurnosne provjere moraju podignuti na mnogo veću razinu”, poručili su iz HNS-a.

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading