Select Page

POSUŠJE: Predstavljen dokumentarni film Eko zona!

POSUŠJE: Predstavljen dokumentarni film Eko zona!

Večeras je pred prepunim auditorijem u kinodvorani u Posušju predstavljen dokumentarni film Eko zona.
Riječ je o četrdesetominutnom presjeku aktivnosti Udruge Apollo, odnosno njenih članova na podizanju ekološke svjesti u Posušju u proteklih 10 godina, bilo kroz niz edukativnih radionica ili kroz konkretne akcije saniranja niza divljih deponija, pošumljavanja i uvođenja pilot projekata razvrstavanja otpada.

Ova pohvalne aktivnosti ekološki osvještenih mladih Posušana, predvođeni prof. Jozom Kolobarićem, prepoznate su i van granica naše lokalne sredine. Tako su se večeras na premijeri dokumentarca mogli vidjeti predstavnici ekološih udruga iz BiH, ugledni gosti s viših razina vlasti, kao i predstavnici javnog i političkog života općine Posušje.

Nakon prikazivanja video retrospektive, nazočnima su se obratili načelnik Općine Posušje Ante Begić, koja je suorganizator ove večeri i domaćin događaja, prof. Jozo Kolobarić, ujedno i predsjednik Udruge Apollo Posušje.

U kratkom govoru načelnik Ante Begić je pohvalio dugogodišnji entuzijazam i trud g. Kolobarića i članova njegove udruge na podizanju ekološke svjesti naših žitelja i poduzimanju konkretnih mjera u zaštiti životne sredine. Naveo je i kako Općina Posušje od početka prati rad ovih mladih ljudi te je partner zajedno sa svojim javnim poduzećima i ustanovama u akcijmama koje imaju za cilj zaštitu okoliša.

Najavio je kako će tako biti i dalje te je izrazio uvjerenje kako Udruga Apollo neće posustati u vremenu ispred nas te da će zajedničkim radom i nastupom se moći pohvaliti kako je Posušje među ekološki najosvještenijim općinama u okruženju.

Prof. Kolobarić se zahvalio svim uzvanicima na dolasku te je posebno predstavio okosnicu ekipe bez koje ne bi bilo moguće realizirati dokumentarni film, Ivana Ramljaka i Vinka Čuturu koji su i večeras bili tehnička podrška.

Nakon večerašnje premijere, za očekivati je kako će ovaj hvale vrijedan dokumentarac bit dostupan za pregled putem društvenih mreža te TV postaja, stoga svakako preporučamo da ga pogledate te da se pridružite u zajedničkom cilju stvaranja bolje budućnosti sebi i generacijama koje dolaze.

OGLASI

Loading