Select Page

Krenuo već odavno planiran projekt obnavljanja sanitarnih čvorova i stepeništa posuških srednjih škola

Krenuo već odavno planiran projekt obnavljanja sanitarnih čvorova i stepeništa posuških srednjih škola

Danas su započeti radovi na obnavljanju đačkih sanitarnih čvorova u zgradi pod čijim se krovom nalaze Srednja strukovna škola i Gimnazija fra Grge Martića Posušje. Naime, zbog dotrajalosti instalacija ovi prostori su često bili van funkcije, te su stoga zahtijevali temeljitu rekonstrukciju.

Njoj se danas i pristupilo kroz prvu fazu koja uključuje uklanjanje keramičkih pločica, sanitarnog namještaja te cijevi za sustav odvodnje. Izvođenje radova je organizirala Općina Posušje u suradnji s JP Vodovod, dok će materijal potreban za obnovu osigurati tvrtka Vokel iz Posušja.

sanitarni cvorovi skole 1

Prva faza radova u objektu srednjih škola. Po njenom završetku započinju keramičarski radovi, postavljanje instalacija i sanitarnog namješatja

Podsjetimo kako su nedavno započeli i radovi na potpunoj obnovi stepeništa ispred ove školske ustanove. Radi što brže realizacije, Općinsko vijeće prethodno je donijelo odluku o donošenju prostornog plana vezanog za ovo područje nakon čega se i formalno-pravno moglo pristupiti procesu obnove. Za financiranje betonskih radova također su se pobrinuli Općina Posušje i JP Vodovod, a svoj doprinos za cijeli projekt dali su i srednjoškolci koji zajedno s profesorima kroz prigodne akcije prikupljali novac za ovu svrhu.

Početak radova je označilo rušenje postojećeg prilaznog stepeništa, kako bi novo osiguralo veću sigurnost i pristupačnost za osobe s invaliditetom. Osim estetskog izgleda eksterijera koji će škole dobiti, poseban naglasak je stavljen na kvalitetnu izvedbu radova, što za cilj ima i smanjenje broja eventualnih nezgoda u zimskim uvjetima. Završetak temeljnih betonskih radova očekuje se uskoro, no ipak ostaje mogućnost prolongiranja ovisno o vremenskim uvjetima.

skolske stepenice 2

Radovi na školskom stepeništu: osim ljepših vizura školskog okoliša, kada se završi, ulaz će biti sigurniji za učenike te pristupačniji invalidima

Iako je Općina već odavno imala u planu rekonstrukciju stepeništa i sanitarnog čvora, s radovima se moralo pričekati do ostvariranja materijalnih uvjeta za potpunu realizaciju ova dva projekta.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Posušje prof. Mario Knezović istaknuo je kako je izrazito sretan što su radovi započeli i što se prepoznala učenička inicijativa, kao i mogućnost njihovog dodatnog usavršavanja kroz praksu.

Naime, po završetku temeljnih radova započinje postavljanje kamena kojeg će u potpunosti osigurati Općina Posušje. Kroz proces postavljanja učenicima kamenoklesarske radionice Srednje strukovne škole Posušje, pružit će se prilika za stručno usavršavanje i doprinos uređivanju svoje škole. Kroz praktični rad, mentorstvo i nadzor svojih profesora učenici će dobiti mogućnost da naučeno potvrde i usavrše kroz praksu.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading