Select Page

Predstavnici Civitasa kod načelnika Begića

Predstavnici Civitasa kod načelnika Begića

Posuški učenici već godinama sudjeluju u projektima Civitasa koji imaju za cilj osposobiti ih za izgradnju suvremenog demokratskog društva, naučiti ih konstruktivnom razmišljanju i kritičkom prosuđivanju te osvijestiti im važnost prepoznavanja i rješavanja aktualnih problema. I u tome su se posljednjih godina pokazali kao pravi znalci.

Tako su osnovci iz OŠ Ivana Mažuranića osvojili prvo mjesto na županijskom natjecanju Projekt građanin, s temom Zabrana prodaje duhanskih proizvoda maloljetnicima, a srednjoškolci pak iz posuške Srednje strukovne škole na državnoj razini s temom koja zagovara otvaranje Rekreacijskog centra za mlade.

Potom je uslijedilo i sudjelovanje na ljetnom kampu, na kom su polaznici iz nekoliko desetaka osnovnih i srednji škola iz BiH, sa svojim mentorima, artikulirajući potrebe u lokalnim zajednicama izradili dokument naziva Protokol za osnaživanje dijaloga s mladima u pametnim, održivim i inkluzivnim lokalnim zajednicama. Neke njegove značajke, kao i konkretne prijedloge, su danas u Općini Posušje učenici navedene SS škole s mentoricom Jasnom Miličević predstavili načelniku Anti Begiću.

A on obuvaća vrlo širok dijapazon: daljnji rad na infrastrukturi, očuvanje okoliša, upravljanje prirodnim resursima, obrazovanje, poboljšanje sigurniosti mladih i opće populacije, daljnju senzibilizaciju prema ranjivim skupinama, daljnji rad na sadržajima za mlade kao i kontionuirani dialog s mladima.

Načelnik Begić se zahvalio gostima na dolasku i iznesenim konstruktivnim prijedlozima i idejama. Pohvalio je aktivnosti koje provode, a imaju za cilj ne samo poboljšanja njihovog položaja već i cijele zajednice. Također je najavio nastavak potpore takvim projektima, uz nadu da će u njih biti uključen što veći broj mladih.

OGLASI

Loading