Select Page

ČAPLJINA: Održana 18. koordinacija načelnika, gradonačelnika i predsjednika Vlada HDZ BiH

ČAPLJINA: Održana 18. koordinacija načelnika, gradonačelnika i predsjednika Vlada HDZ BiH

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić bio je domaćin danas održane koordinacije načelnika, gradonačelnika i predsjednika županijskih Vlada sa predsjednikom HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Draganom Čovićem.

Na XVIII. održanoj koordinaciji dužnosnici izabrani ispred HDZ-a BiH raspravljali su o provedbi zaključaka s prethodne koordinacije, realiziranim i projektima u pripremi, izazovima koje imaju javna poduzeća na lokalnim razinama, te planovima i proračunima za 2024. godinu.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić u izjavi medijima kazao je kako je ovo jedna u nizu koordinacija, na kojoj se po potrebi pojavljuju ministri i direktori javnih poduzeća gdje se razgovara o izazovima koje imaju lokalne zajednice.

„Način rada i naše koordinacije su vremenom davale sve više pozitivnih stvari za nas koji smo na čelu jedinica lokalnih samouprava, te je ovo progoda da se zahvalim svim ministrima i direkorima javnih poduzeća i predsjedniku Čoviću, koji je i pokrenuo ovu pozitivnu priču. Kako vrijeme odmiče, naše koordinacije su sve bolje i bolje, odnosno razultati su jako vidljivi na terenu. Ovdje ne pričam samo o Čapljini, nego svim jedinicama lokalne samouprave, a u konačnici, krajnji cilj nam je zadovoljstvo naših sugrađana“, kazao je gradonačelnik Vidić.

Predsjednik Čović je kazao kako se najviše razgovaralo o komunikaciji i projektima viših razina vlasti u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, međusobno upoznavanje s problemima i njihovo zajedničko rješavanja, te uključenost u sve projekte.

„Danas smo se dogovorili da sve naše lokalne zajednice svoje proračune usvoje u ovoj godini, u dvanaestom mjesecu, jednako tako i županije, odnosno i razina Federacije i nadam se razina Bosne i Hercegovine. To će nam pomoći da ova sredstva koja se planiraju iz Europske unije, gdje smo u ponedjeljak mi kao predstavnici hrvatskog naroda, i ne samo mi, nego i bošnjačkog i srpskog naroda s različitih razina vlasti u Bruxellesu. Ponovno će nas potaknuti da pripremimo projekte, da osiguramo preduvijete za početak pregovora i novac koji je planiran za ovo područje Europe, da bude dostupan i nama u Bosni i Hercegovini. Želim da upravo naši načelnici i gradonačelnici, evo najbolji je primjer možda Čapljina za to, da upravo budu spremni za takve stvari, da jednostavno na svaki projekt možemo pravodobno odgovoriti“, kazao je predsjednik Čović.

Koordinaciji su nazočili i dopredsjednici HDZ-a BiH, Darijana Filipović, zastupnica u Zastupničkom domu PS BiH, Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH i Toni Kraljević, dopremijer i ministar financija u Vladi Federacije BiH, te Nevenko Barbarić, zastupnik u Saboru Republike Hrvatske.

Naredna koordinacija dogovorena je za 9. veljače iduće godine, a održat će se u Žepču.

OGLASI

Loading