Select Page

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET 2021: Double-double Begić u pobjedi protiv Latvije!

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET 2021: Double-double Begić u pobjedi protiv Latvije!

Hrvatske košarkašice doslovno su rasturile Latviju pred prepunim gledalištem u Olimpijskom centru u Rigi.

Ivana Dojkić je briljirala, Ana-Marija Begić ostvarila je double-double učinak, a Iva Brkić svojim je iskustvom “začinila” pobjedu jedne nove i mlade Hrvatske koju je tako smireno i znalački vodio izbornik Stipe Bralić.

Ivana Tikvić 15 koševa, Iva Slonjšak 10,… Ova pobjeda protiv vrlo dobre Latvije možda je upravo onaj “klik” kojeg čekamo i preokret u stvaranju jedne nove uspješne generacije hrvatskih reprezentativki i seniorske Hrvatske. Korak prema EuroBasketu nije mogao biti ljepši i uspješniji.

Latvija – Hrvatska 65:83 (18:21, 9:23, 13:19, 25:20)

Latvija: Strautmane 6, Dikaioulaku 17, Brumermane 2, Jakobsone 2, Meldere 2, Jasa 0, Melnika 4, Bulane 3, Vitola 15, Laksa -, Kreslina 8. Trener: Martins Gulbis, pomoćnici: Matīss Rožlapa, Ziedonis Jansons

Hrvatska: Mašić 4, Begić 13, Slonjšak 10, Tikvić 15, Brkić 7, Petrak 0, Premasunac 2, Silov 0, Dojkić 27, Periša 0, Miletić 4, Cvitković 1. Izbornik i trener: Stipe Bralić, pomoćne trenerice: Vedrana Grgin Fonseca, Iva Borović

Bez daha je svojom igrom Ivana Dojkić ostavljala dvoranu u Rigi. Nema nikakve dvojbe da se radi o hrvatskom košarkaškom biseru, mladom ali već sada međunarodno iskusnom i spremnom da preuzme dirigentsku palicu seniorske Hrvatske. Kad je najviše trebalo pogađala je trice i nezaustavljivo ulazila pod koš i u očaj bacala Latviju.

Nekad udarni tandem Medveščaka i kadetske i juniorske Hrvatske Tikvić – Begić obrambeno je odlično funkcionirao. Begić je ovog puta pokazala i svoje tricaške sposobnosti. Hrvatska je gotovo stalno bila u vodstvu i iz minute u minutu pokazivala svoju superiornost u ovom susretu i povećavala prednost. Iva Brkić kapetanski i sa puno iskustva uspješno je vodila mnogo mlađe suigračice i znala “stati na loptu” kad je to trebalo.

Najbolje valorizacije ostvarile su Dojkić (31), Begić (21) i Tikvić (16). Svima, od izbornika, stručnog vodstva pa sve do svake pojedine košarkašice čestitamo na pobjedi, a za one čitatelje koji detaljno žele analizirati statistiku utakmice, to mogu činiti OVDJE.

Igra naše reprezentacije u Latviji najbolji je poziv da se u nedjelju publika odazove u što većem broju u Zabok gdje u 19 sati Hrvatska igra drugu kvalifikacijsku utakmicu protiv Njemačke.

žENSKA KOŠARKA

Foto: Hrvatska – radost nakon važne pobjede u Rigi/fiba.com

OGLASI

Loading