Select Page

Vir je spreman za proslavu Dana domovinske zahvalnosti

Vir je spreman za proslavu Dana domovinske zahvalnosti

U nedjelju, 4. i ponedjeljak 5. kolovoza 2024. u Viru će biti održana svečanost u povodu Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja. 

Program započinje u nedjelju 4. kolovoza u 20 sati velikim koncertom Miroslava Škore pod nazivom „Vjera, ljubav i domovina“. Koncert će biti održan na stadionu Malo polje u Viru. Na koncertu će nastupiti i DJ Mateo. Ulaznice su već u pretprodaji po cijeni od 15 KM.

Na sam dan obljetnice, u ponedjeljak 5. kolovoza će biti službena sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u kapelici Isusova uskrsnuća na groblju u Viru. Prije svete mise u 13. 30 sati položit će se vijenci i zapaliti svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Viru.

U programu slijedi sportsko-zabavni program. Čeka nas natjecanje u bacanju kamena s ramena, skok u dalj s mjesta, obaranje ruke, natjecanje gangaša i natjecanje guslara. Prijave na natjecanje su isti dan do 15 sati.  Na rasporedu su i borbe bikova. U prvoj kategoriji su bikovi teži od 850 kg koji će se boriti za prvu nagradu od 3500 KM i drugu nagradu od 1000 KM. U drugoj kategoriji su bikovi lakši od 850 kg. Njihovi vlasnici bore se za prvu nagradu od 3000 KM i drugu nagradu od 1000 KM. Prijave za borbe su do 12 sati.

Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja na ovaj način se u Viru obilježava već 24 godine.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading