Select Page

Iz Posušja ovog jutra otpremljena donacija za Jablanicu, humanitarna akcija nastavlja se i dalje

Iz Posušja ovog jutra otpremljena donacija za Jablanicu, humanitarna akcija nastavlja se i dalje

Ovog jutra je u Jablanicu otpremljena donacija iz cijele Županije Zapadnohercegovačke, pa tako i iz Posušja, a radi se o prikupljenoj pomoći u sklopu akcije Crvenog križa koja je pokrenuta prije par dana za unesrećene na poplavljenim područjima.

Tako je jutros Crveni križ općine Posušje, po uputama viših struktura Crvenog križa, pristupio sortiranju, pakiranju i pripremi donacije za isporuku.

Predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko preko našeg je radija uputio zahvalu svim sugrađanima koji su se uključili akciju, a istakao je da je odziv bio odličan. Naglasio je kako je Crveni križ Federacije BiH, koji koordinira prikupljanje humanitarne pomoći, ažurirao popis najpotrebnije pomoći. „Imamo informaciju da se pune i pripunjavaju skladišta, te da se s nekim artiklima zaustavi prijem. I dalje je aktualno prikupljanje prehrambenih proizvoda trajnijeg karaktera, higijenskih artikala,  a potrebne su i sljedeće stvari; voda za piće, kabanice, čizme (manji brojevi), medicinske rukavice, građevinske rukavice, lopate, karijole, sredstva za čišćenje, svijeće, lampe i dezinfekcijska sredstva“, naglasio je Leko.

U navedenu akciju uključena je i Općina Posušje, a načelnik Ante Begić jutros je dao podršku Crvenom križu, kao i svima onima koji su uključeni u ovu akciju, te je uputio i zahvalu; „Ovim putem zahvaljujem se svim žiteljima naše općine koji su, kao i uvijek do sada, pokazali svoju solidarnost i suosjećanje, te se odazvali ovoj akciji“, kazao je načelnik Begić, koji je istakao da je Općina Posušje idalje stoji na usluzi pogođenim područjima za sve što bude potrebno.

Iz Crvenog križa Županije Zapadnohercegovačke objavili su kako će stanje u kojima se nalaze područja pogođena poplavama trajati i da je potrebno pomagati kontinuirano.

Napomenimo da humanitarna akcija i dalje traje, a najpotrebnija pomoć može se donirati radnim danima od 9 do 17 sati u svim gradovima i općinama Županije Zapadnohercegovačke, na sljedećim lokacijama: Posušje – Kino dvorana Posušje, Široki Brijeg – Trnska cesta bb (Prostor Gostuše, pored restorana Don Angelo), Ljubuški – Dobrovoljnih darivatelja krvi 5 (Prostor Crvenog križa Ljubuški), Grude – Franje Tuđmana 109 (kod semafora).

Također, može se pomoći i pozivom na broj 17023, kojim se doniraju 2 KM za stanovništvo pogođeno poplavama.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading